Oldal kiválasztása

Nyáron is Jókai

Szerző: | 2011-08-09.

Szezon ide vagy oda, továbbra is a város egyik legnépszerűbb intézménye a Jókai Emlékház, csak az idei nyáron eddig több mint hétezren látogattak el az író egykori villájába és nézték meg az országos szinten is egyedülálló kiállítást. Jókai csillagvizsgáló távcsöve a legkedveltebb darab.

 

A Jókai Villában tavaly megnyílt új kiállítást irodalom- és kultúrtörténeti valamint muzeológiai szempontból is a 2010-es év legfigyelemreméltóbb, szakmailag leginkább példaértékű hazai múzeumi teljesítményének tartották- az emlékház díjat is kapott.

– Sokat jelentett ez a díj. Bár a Füredre látogatók körében szerencsére eddig is népszerű volt a villa, nagyon sokan keresték és keresik fel Jókai házát, az elismerés abban mindenképpen segített, hogy az országos szakmai körökben is tudatosuljon: itt valami a szokásostól eltérő, enteriőr jellegű kiállítás nyílt, komoly szakmai munkával, mégis úgy, hogy az a nagyközönség számára is érdekes legyen – válaszolta kérdésünkre Ács Anna, az emlékház szakmai igazgatója.

– Bár a kiállítás állandó, igyekszünk bővíteni azt. Nemrég például egy új Jókai kötet került a birtokunkba, amelyben a füredi kertről olvasható sok feljegyzés – mondta Ács Anna, aki hozzátette: nem ritka, hogy szervezett csoportokban, több busszal érkező látogatókat fogadnak, alkalmanként külföldről is érkeznek turistacsoportok kifejezetten azért, hogy bepillantást kapjanak az író életébe.

A Jókai Emlékház egyébként augusztus 20-ig a hét minden napján látogatható.

A Jókai Emlékház mellett a Városi Múzeumba is egyre többen látogatnak el, különösen népszerűek a kiállítás interaktív részei. Sokan táncolják el az Anna-báli keringőt, állnak fel a színpadra vagy nézik meg a Balaton retro című filmet.
– Gyakran fogadunk gyerekcsoportokat, közkedveltek a gyerekpedagógiai foglalkozásaink, főleg, amikor kicsit rosszabb az idő a szülők előszeretettel hozzák el a gyerekeiket – vélekedett Ács Anna.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart