Oldal kiválasztása

Nyáron is Jókai

Szerző: | 2011-08-09.

Szezon ide vagy oda, továbbra is a város egyik legnépszerűbb intézménye a Jókai Emlékház, csak az idei nyáron eddig több mint hétezren látogattak el az író egykori villájába és nézték meg az országos szinten is egyedülálló kiállítást. Jókai csillagvizsgáló távcsöve a legkedveltebb darab.

 

A Jókai Villában tavaly megnyílt új kiállítást irodalom- és kultúrtörténeti valamint muzeológiai szempontból is a 2010-es év legfigyelemreméltóbb, szakmailag leginkább példaértékű hazai múzeumi teljesítményének tartották- az emlékház díjat is kapott.

– Sokat jelentett ez a díj. Bár a Füredre látogatók körében szerencsére eddig is népszerű volt a villa, nagyon sokan keresték és keresik fel Jókai házát, az elismerés abban mindenképpen segített, hogy az országos szakmai körökben is tudatosuljon: itt valami a szokásostól eltérő, enteriőr jellegű kiállítás nyílt, komoly szakmai munkával, mégis úgy, hogy az a nagyközönség számára is érdekes legyen – válaszolta kérdésünkre Ács Anna, az emlékház szakmai igazgatója.

– Bár a kiállítás állandó, igyekszünk bővíteni azt. Nemrég például egy új Jókai kötet került a birtokunkba, amelyben a füredi kertről olvasható sok feljegyzés – mondta Ács Anna, aki hozzátette: nem ritka, hogy szervezett csoportokban, több busszal érkező látogatókat fogadnak, alkalmanként külföldről is érkeznek turistacsoportok kifejezetten azért, hogy bepillantást kapjanak az író életébe.

A Jókai Emlékház egyébként augusztus 20-ig a hét minden napján látogatható.

A Jókai Emlékház mellett a Városi Múzeumba is egyre többen látogatnak el, különösen népszerűek a kiállítás interaktív részei. Sokan táncolják el az Anna-báli keringőt, állnak fel a színpadra vagy nézik meg a Balaton retro című filmet.
– Gyakran fogadunk gyerekcsoportokat, közkedveltek a gyerekpedagógiai foglalkozásaink, főleg, amikor kicsit rosszabb az idő a szülők előszeretettel hozzák el a gyerekeiket – vélekedett Ács Anna.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004