Szent István örökében

A független, keresztény, magyar állam megteremtését, a létünket és összetartozásunkat ünnepeljük ma. István király egységesítette az alkotó energiákat, csatlakoztatta hazánkat Európához. Ne térjünk le az általa kijelölt útról – mondta ünnepi beszédében Polgárdy Imre, a Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

A Szent István téren tartott városi ünnepségen Polgárdy Imre úgy fogalmazott: augusztus 20-a a magyar nemzet nagy napja, amely mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy annyi szenvedés és megpróbáltatás ellenére is él a nemzet.

– Hosszú idő után egy tettre kész kormányt tudhatunk magunk mögött. Hitre, belső tartásra, erkölcsi iránytűre van szükségünk. Ne térjünk le Szent István útjáról – vélekedett beszédében a közgyűlés alelnöke.

Az ünnepség keretében átadták a Balatonfüred díszpolgára posztumusz díjat, amelyet az elmúlt év tavaszán, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kutas Árpádnak ítélt oda a testület. Az elismerést az egykori alpolgármester fia Kutas Bendegúz Árpád vette át.

Kutas Árpád nagy formátumú személyiség volt, aki a város fejlesztéséről távlatokban gondolkodott. Igazi közösségi ember lévén sokat tett a város, különösen Arács fejlődéséért, számos sikeres kezdeményezés fűződik a nevéhez. Kutas Árpád 1990-ben telepedett le Arácson, 2002-től volt önkormányzati képviselő, 2006-tól pedig a város alpolgármestereként tevékenykedett.

A városi ünnepség előtt a katolikus plébánia templomban kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét tartottak. Az ünnepről mindhárom történelmi egyház megemlékezett.

A Szent István téri ünnepségen Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara zenélt és fellépett a Balatonfüred Néptánc Együttes.
A programok tovább folytatódnak, este tízkor pedig tűzijáték lesz a mólónál.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.