Oldal kiválasztása

Milliók a városnak

Szerző: | 2011-08-26.

A nemzetgazdasági miniszter rendeletben határozta meg az idegenforgalmi adó (ifa) differenciált kiegészítését, ennek értelmében a vidéki települések összesen 340 millió forinthoz jutnak. A beszedett adó arányában járó kiegészítés Balatonfüred esetében több, mint harminckétmillió forint.

 

A jogszabály leírja a kiegészítés feltételeit, a mellékletben pedig közli a településeknek járó összeget. A kiegészítés a beszedett idegenforgalmi adó arányában jár. A rendelet megfogalmazásában: a támogatás mértéke az üdülőhelyi feladatok normatív hozzájárulás 2009. évi tényleges összege és 2011. évi eredeti előirányzata szerinti különbségének 22,9 százaléka. Ennek alapján kap Balatonfüred 32,3 millió forintot.

Az állam 2009-ig az önkormányzatok által beszedett ifa minden forintját két forinttal egészítette ki, 2010-től azonban a Bajnai-kormány egy forintra csökkentette a támogatást. A leköszönő kormány 2010-ben az idegenforgalmi adóbevételhez járó állami támogatás kiegészítésére 999 millió forintot hagyott jóvá, ami forintonként mintegy 30 fillérrel emelte meg a beszedett ifához járó támogatást.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

Forrás: MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004