Oldal kiválasztása

Útfelújítások a reformkori városrészben

Szerző: | 2011-08-29.

Átadták a reformkori városrész két legforgalmasabb útját. A Jókai utca 71-es főút alatti része és a Huray utca új burkolatot kapott, előbbiben szélesítették a zöld sávot, utóbbiban parkolókat és csapadék elvezető csatornát alakítottak ki. A felújítással teljessé vált a városrész rehabilitációja.

 

A Jókai utca 71-es alatti szakaszán teljes útburkolat csere történt, új szegélyt kapott az utca, valamint megszélesítették a járda és az út közötti zöld sávot, néhány beteg gesztenyefát kivágtak, ezek helyére újakat ültettek. Az utca alsó szakasza a környék már korábban helyrehozott utcáihoz hasonlóan bazaltköves díszburkolatot kapott. A szintén teljesen felújított Huray utcában kicserélték az útburkolatot, járdát építettek, kialakították a csapadékvíz elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig mintegy 20 autónak helyet biztosító parkoló sáv kapott helyet. A forgalom számára már jó néhány héttel ezelőtt megnyitott mindkét utcában a városrészhez illő új padokat és fa hulladékgyűjtőket helyeztek ki.

– Balatonfüreden átgondolt, közösségépítő és településfejlesztési programokat hajtanak végre, amelyek javítják a helyi lakosok életminőségét egyben a turistákat is vonzzák. Nem lehet más célunk, mint a továbbiakban is támogatni a város fejlődését. Építsék tovább Füredet – fogalmazott az átadó ünnepségen Áldozó Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke.

Dr. Bóka István polgármester hangsúlyozta, hogy a két utca átadásával a reformkori városrész komplex felújítása fejeződött be. – Reméljük, hogy idővel az egykori Huray piac területét is fel tudjuk újítani. A következő jelentős útfelújításunk pedig a megye talán egyik legbalesetveszélyesebb útjának, az Arácsi útnak a felújítása lesz. A rendkívül rossz állapotban lévő utca felújítása több ütemben zajlik majd, a munkálatok már megkezdődtek – tette hozzá Bóka István.

A beruházás teljes költsége 114 millió forintba került, a 80 millió forintos unós támogatás mellett a város jelentős önrészt biztosított a felújításhoz, amelynek elsődleges célja a nyári idegenforgalmi szezonban megnövekedő forgalom biztonságos kiszolgálása, a járműforgalom sebességének csökkentése és a hangulatos, a városrészhez illő rendezett utcakép kialakítása volt.
Videótudósítás itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004