Útfelújítások a reformkori városrészben

Átadták a reformkori városrész két legforgalmasabb útját. A Jókai utca 71-es főút alatti része és a Huray utca új burkolatot kapott, előbbiben szélesítették a zöld sávot, utóbbiban parkolókat és csapadék elvezető csatornát alakítottak ki. A felújítással teljessé vált a városrész rehabilitációja.

 

A Jókai utca 71-es alatti szakaszán teljes útburkolat csere történt, új szegélyt kapott az utca, valamint megszélesítették a járda és az út közötti zöld sávot, néhány beteg gesztenyefát kivágtak, ezek helyére újakat ültettek. Az utca alsó szakasza a környék már korábban helyrehozott utcáihoz hasonlóan bazaltköves díszburkolatot kapott. A szintén teljesen felújított Huray utcában kicserélték az útburkolatot, járdát építettek, kialakították a csapadékvíz elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig mintegy 20 autónak helyet biztosító parkoló sáv kapott helyet. A forgalom számára már jó néhány héttel ezelőtt megnyitott mindkét utcában a városrészhez illő új padokat és fa hulladékgyűjtőket helyeztek ki.

– Balatonfüreden átgondolt, közösségépítő és településfejlesztési programokat hajtanak végre, amelyek javítják a helyi lakosok életminőségét egyben a turistákat is vonzzák. Nem lehet más célunk, mint a továbbiakban is támogatni a város fejlődését. Építsék tovább Füredet – fogalmazott az átadó ünnepségen Áldozó Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke.

Dr. Bóka István polgármester hangsúlyozta, hogy a két utca átadásával a reformkori városrész komplex felújítása fejeződött be. – Reméljük, hogy idővel az egykori Huray piac területét is fel tudjuk újítani. A következő jelentős útfelújításunk pedig a megye talán egyik legbalesetveszélyesebb útjának, az Arácsi útnak a felújítása lesz. A rendkívül rossz állapotban lévő utca felújítása több ütemben zajlik majd, a munkálatok már megkezdődtek – tette hozzá Bóka István.

A beruházás teljes költsége 114 millió forintba került, a 80 millió forintos unós támogatás mellett a város jelentős önrészt biztosított a felújításhoz, amelynek elsődleges célja a nyári idegenforgalmi szezonban megnövekedő forgalom biztonságos kiszolgálása, a járműforgalom sebességének csökkentése és a hangulatos, a városrészhez illő rendezett utcakép kialakítása volt.
Videótudósítás itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.