Oldal kiválasztása

Újra a Váradi-Szabó-Petheő páros a bajnok

Szerző: | 2011-08-30.

A tizenegy futamból végül hetet megnyerve újra a Váradi-Szabó János – Petheő Tamás páros lett az F18-as katamarán verseny bajnoka. A tavalyi címüket megvédő egység ezúttal is magabiztosan vitorlázva végzett a mezőny élén. Balatonfüred öt napon át volt helyszíne az országos bajnokságnak.

 

Az időjárás nem volt olyan kegyes a szervezőkhöz, mint a hétvégén, hétfőn egyetlen futamot sem tudtak megrendezni. Az eredményhirdetést így kettő órakor tartották. Váradi-Szabóék nagyon boldogok, hogy sikerült újra az első helyet megszerezni a bajnokságon. Nagyon jó ellenfeleik voltak ezért ugyanúgy mint 2010-ben idén is keményen meg kellett dolgozni a bajnoki címért.

A legjobb újonc, Kelemen Tamás – Hamrák Péter páros lett. Az F18-M3 osztály versenyzői nem pihenhetnek sokat, mert alig két hét múlva, szeptember 10-11 között újabb megmérettetés vár rájuk: a Ponton Kupa Alsóörsön.

A verseny végeredménye alább csatolva.

 

Korábbi híreink a versenyről

A Váradi-Szabó – Pethöe páros ismét remekül vitorlázott, szombaton az első, a harmadik és az ötödik futamot megnyerte. A második és az ötödik futamban jobban taktikázott a Kelemen Tamás – Hamrák Péter valamint a Diószegi – Jankovics páros, ebben a két futamban ők diadalmaskodtak. Diószegiéknek a vasárnapi két győzelmük miatt öt pontra csökkent a hátrányuk a bajnoki címért vívott csatában.

A második futamban további meglepetés eredmény is született. Az Érdi Ferenc – Kovács László páros, katamaránon életükben először hajóztak be – a második helyen a célba.

Érdi Ferenc: Felemelő érzés volt másodikként behajózni a célba. Ebben a futamban a bajnok, Váradi – Szabó – Pethöe és a Diószegi – Jankovics páros is mögöttünk futottak be. Jól sikerült a rajtunk, folyamatosan változtattuk a beállításokat is a futam alatt, és sikerült végig a pálya jó csapásán hajóztunk.

A Károlyi András – Károlyi Miklós páros az OB-t megelőzően vásárolták első hajójukat.
Károlyi András így vélekedett a versenyről: Az öcsémmel szörfözünk és a parton ülve láttunk meg először egy ilyen hajót, végül két hete ültünk először katamaránba. Mindketten úgy gondoltuk, hogy ez egy igazán sportos hajó. Annyira beleszerettünk a próbaúton, hogy vettünk is egy katamaránt. A bajnokság előtt összesen három napot gyakoroltunk, mert nagyon szélcsendes idő volt az elmúlt hetekben. Öcsém külföldön dolgozik egy hajón, ezért kevesebbet tudunk majd együtt katamaránozni, így szeretnék magam mellé találni valakit, akivel jövőre akár az egész szezont végigvitorlázhatom.


A teljes szélcsend miatt csak jókora késéssel, csütörtök késő délután rajtolt el az F18 Katamarán Országos Bajnokság. Az első nap után az előzetesen is nagy esélyesnek tartott Várady Szabó János – Petheő Tamás kettős vezet. Ma, ha az időjárás engedi, négy futamot rendeznek. A csütörtökön rendezett két futamon remek vitorlázással a Várady Szabó János – Petheő Tamás páros nyert.

Várady-Szabó János: Egész nap vártuk a szelet, végül késő délutánra érkezett egy dél-délnyugati szél, a zsűrihajó mellett luvba rajtoltunk. Az első kreuzt szakaszba déli part irányába vitorláztunk. A megváltozott szélirány és a frissülések miatt pályát módosítottak a rendezők, végül elsőnek futottunk be. A második rajtnál nyugati szél fújt, később frissült északnyugatira, ezért felmentünk az északi part irányába, majd vettük az első bóját. A második kreuz szakaszban taktikusan vitorláztunk, figyeltük az ellenfeleket. A frissülések miatt nagyon jól mentünk, és ismét elsőnek futottunk be.

A versenyben eddig vezető páros legnagyobb ellenfele várhatóan a Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor páros lesz.

Diószegi Zoltán: Délutánra jó szél lett és legnagyobb ellenfelünk a Váradi-Szabó – Petheő páros hibátlanul vitorlázott. Az első futamban korai rajtosak voltunk, ezért a mezőny végéről indultunk újra, a befutó előtti bójánál ütköztünk a Kasuba István – Honti Norbert párossal, végül óvás tárgyaláson kizártak bennünket ebből a futamból. Elsők szeretnénk lenni a bajnokságon ezért a további futamokat szeretnénk megnyerni.

Az előzetes tervekkel ellentétben, az M3-as osztály országos bajnoksága elmaradt, mert a nevezések alapján négy csapat indult volna – a kötelező hat helyett – így a versenyt lemondták.Folytatás pénteken, amikor a rendezők négy futamot terveznek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

Forrás: Formula 18 osztályszövetség – sajtóközlemény
Fotó: Szántó Áron

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk
  • Mándoki2024-04-17 13.32AgoraA wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004