Oldal kiválasztása

Szüreti fesztivál és Indiai napok – A szőlőtől a Nobel-díjas költőig

Szerző: | 2011-09-12.

Az idei szezon utolsó hétvégéjén ismét sűrű lesz a program: helyi folklór ünnep és egy idegen, Füreden mégis komoly gyökerekkel rendelkező kultúra mozaikjai. Kiállítás, kézműves vásár, színház és koncertek. Rabindranath Tagore, aki ezúttal dalaival és festményeivel is megidéződik. Programok a bor dicséretétől egészen az ősi indiai templomi táncig. Szüreti fesztivál és Indiai napok. Videók.

 

A rendezvények sajátos kavalkádja várja tehát az érdeklődőket a hétvégén, hiszen alkalom nyílik megkóstolni Balatonfüred és környékének ízletes borait, lehet csatlakozni vagy csak szemlélni a borosgazdákból, borrendekből, néptáncosokból álló menetet mindemellett azonban India kultúrájába is betekintést kaphatnak az erre fogékonyak.

Pénteken kiállítás megnyitó illetve gyermek néptánc találkozó lesz, szombaton kézműves kirakodóvásár, és látványos szüreti felvonulás a Tagore sétányról a Vásárcsarnok melletti téren felállított borsátorig, ahol aztán tánc, színházi előadás, koncert majd retro disco várja az érdeklődőket. A program ezúttal nemzetközi fúvós találkozóval egészül ki, a város különböző pontjain adnak majd térzenét az osztrák és szlovák fúvósok. A szüreti fesztivál részletes programja itt olvasható.

Közben zajlanak majd az Indiai napok rendezvényei. Mindenképpen érdekesnek ígérkezik Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész ősi indiai templomi táncokat bemutató előadása, aki a színészetet, a költészetet és spiritualitást, avagy az érzelmeket, a ritmust és a mozgást ötvöző táncot India többszörösen kitüntetett érdemes művészétől tanulta. Videó itt.
Utána az európai és indiai klasszikus zenei kultúrát a modern kortárs- és népzene hangzásvilágával vegyítő Sitaram zenekar koncertezik. Az együttes többek között Tagore dalokat is előad majd.
A 150 éve született, füredi gyógyulásának emlékére a sétányon fát ültető, Nobel-díjas indiai költővel és gondolkodóval külön szimpózium is foglalkozik.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004