Oldal kiválasztása

Zajos beruházások

Szerző: | 2011-09-13.

Többen panaszkodtak a városi beruházások okozta zajra, a városlakók szerint a kivitelezők nem tartják be a csendrendeletet. A legtöbb kritika a rendelőintézetnél zajló munkálatokat érte, amelynek zaja egész nap és a hétvégéken is hallható a felső városrészben. A város jegyzőjét kérdeztük.

 

Itt a honlap Agora rovatában is többen jelezték: sokszor elviselhetetlen a rendelőintézet környékén a zaj, a munkagépek miatt szinte egész nap döng a föld, ráadásul a munkálatokat a hétvégéken sem szüneteltetik. (Információink szerint a rendelőintézet fűtésrendszerének korszerűsítése októberre elkészül.)

Szeptembertől az idén tavasszal módosított, kisebb vitát és országos visszhangot is kiváltó csendrendelet enyhült valamelyest, hiszen most már az őszi környezetvédelmi rendelet lépett életbe, vagyis jövő júniusig a hétköznapi három órás csendes pihenőt nem kell betartani, a többi szabályozás azonban továbbra is érvényes.
A rendelet bővebben itt, a 08-as pontban olvasható.

– A városi csendrendelet megszegése esetén szabálysértési eljárást indít az önkormányzat, a szankciók a megrovástól egészen a több tízezer forintos bírságokig terjedhetnek. A rendeletet mindenkinek be kell tartani, a szabályozás a beruházások kivitelezőire ugyanúgy vonatkozik, mint a magánszemélyekre. Az önkormányzat minden konkrét bejelentést kivizsgál, ezért azt kérem, aki panasszal él bármelyik beruházással kapcsolatban keresse fel a hivatalt – vélekedett dr. Tárnoki Richárd, a város jegyzője.

Videótudósítás a szabályozás részleteiről, a város jegyzőjének nyilatkozatával.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004