Kezdődhet a buszállomás átépítése

A jövő év elején elkezdődhet a busz-, illetve a vasútállomás modernizálása, valamint a sokat kritizált Castricum tér átépítése. A város kapujának is nevezett elhanyagolt állapotú terület felújítása már évek óta napirenden volt, most részben uniós pályázat révén végre megkezdődhet a beruházás.

 

Az Európai Unió támogatása mellett hosszú egyeztetések után az önkormányzat, a MÁV-val és a Balaton Volánnal közösen finanszírozza a munkálatokat. A beruházás a városfejlesztés talán egyik legfontosabb eleme, hiszen annak ellenére, hogy Füred egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító vendégfogadó objektumáról van szó, az állapotok már tarthatatlanok, az épületek funkciójuknak nem felelnek meg, a szolgáltatások színvonala sem megfelelő, az állomás és környékének kinézete pedig nem méltó a városhoz.

A tervek szerint teljesen átalakítják az állomás szerkezetét valamint modernizálják a működését, a szolgáltatások is bővülnek. Új fedett peron épül, a jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnak helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek. Az épületek homlokzatát is átalakítják, a város arculatához illeszkedő központot létesítenek itt.
A Castricum tér is átalakul, sétányt építenek, újra burkolják a tereket és járdákat, új P+R parkoló létesül, a jelenleg lehangoló állapotú vendéglátóhelyeket pedig lebontják és korszerű épületek kerülnek helyükre.

A beruházás a tervek szerint 2012 őszére készül el.

További részletek, látványtervek a Füred Tv videójában.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.