Parlagfű irtás

A parlagfüves területek felmérése és a fertőzöttség megszüntetése érdekében új felderítési módszert alkalmaznak idén a hatóságok. A nehezen megközelíthető nagykiterjedésű parlagfűvel fertőzött területekről helikopterről készítenek felvételeket. Szeptember 19-én indul a program.

 

A megyét érintő légi felderítést a Veszprém Megyei Kormányhivatal koordinálja. A hivatal célja, hogy növelje a jelenlegi hatósági eljárás hatékonyságát és jelentősen csökkentse a levegőben lévő pollenkoncentrációt.
A légi felderítés a folyamatban lévő földi bejárásokkal párhuzamosan történik, ám sokkal hatékonyabb az utóbbinál. Az új módszerrel felmért parlagfűvel szennyezett területek használói illetve tulajdonosai ellen – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához – ugyanúgy hatósági eljárás indul. A légi felvételek alapján a Földhivatal jegyzőkönyvet vesz fel, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki.

A légi felmérést szeptember 19-től végzi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a Földhivatalok munkatársaival. Felhívják minden földhasználó figyelmét, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket a területük gyommentesítése érdekében.

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény – és Talajvédelmi Igazgatósága

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.