Vízen maradnak a hajók

A szokásosnál enyhébb időjárás miatt október 23-ig meghosszabbították az idei balatoni személyhajózási szezont, amely hivatalosan már a hét végén, október 2-án ért volna véget. A hajóturizmus, teljes, idei szezonra kibővített szolgáltatási palettájával, az őszi menetrend szerint működik tovább.

A szezon meghosszabbítását Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója jelentette be az MTI-nek.
A Szántód-Tihany közötti balatoni kompjárat az őszi-téli menetrend szerint óránként közlekedik. Az első komp Szántódról 7 órakor, Tihanyból 7:30-kor indul. Az utolsó járat október 16-ig Szántódról 18 órakor, Tihanyból 18:30-kor, október 16-a után Szántódról 17 órakor, Tihanyból 17:30-kor közlekedik.

A hajózási társaság 22 kikötőjében 23 személyhajó, – köztük egy 25 fős kalandvitorlás, és egy gyorshajó -, továbbá 4 komp közlekedik. Az idei szezonban 20 kikötőből indítanak sétahajókat, 13-ból diszkóhajókat, 11-ből gyerekhajókat, és 20 kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat szerveznek, mint például a reformkori túra Balatonfüreden. Az idei szezon újdonságának számított, hogy a gyerekek számára a bohóchajókon kívül három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indítottak. Füredről a diszkóhajók mellett karaoke hajó is indul.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.