Nosztalgia, közösség erősítés, valamint némi darálás és préselés a Hősök terén. Az arácsiak identitásukat tovább erősítve idén is elkészítették saját borukat. A hagyományos arácsi szüreten a résztvevők közösen adták össze a musthoz valót és dolgozták fel az otthoni termésükből hozott szőlőt.
Az arácsi bor elkészítése az elmúlt év tavaszán elhunyt, egykori alpolgármester Kutas Árpád ötlete volt, a kezdeményezést azóta az Arácsért alapítvány folytatja, bővítve ezzel azokat a programokat és közösségi élményeket, amelyek nemcsak megőrzik, de tovább erősítik az amúgy is markáns arácsi identitást. A sajátos szüreten felnőttek és gyerekek dolgoztak együtt, s jutott idő arra is, hogy a borászok elégedetten nyugtázzák: főleg az augusztusi kedvező időjárás miatt az idei termés kecsegtető, várhatóan mennyiségben és minőségben is jó borok készülhetnek belőle.
A közös szőlőből készült must a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola hordóiba került, ahol várhatóan decemberre finom borrá érik.
Nézze meg a szüreten készült videót.
A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!
balatonfured.hu
{youtube}http://youtu.be/28agWYAHHz8{/youtube}
belső udvar
2024.11.12.
Szerintem nem betonszörny épül, az ezzel szemben van, de ez szubjektív. Lesz egy nyitott épület, üzletekkel, szerintem ez jó. Fűmaggal…
Bővebben
Krónikás
2024.11.11.
Teljes egészében egyetértek "belső udvarral". Egy újabb terület lesz rendezett. Ugyanakkor érthetetlen, hogy Füreden már olyan területeken is el lehet…
Bővebben
Belső udvar-hoz
2024.11.11.
Az, hogy ami eddig ott volt, vállalhatatlan, ronda és pusztulat volt, az igaz, viszont ez még nem jelenti azt, hogy…
Bővebben