Arács saját bora

Nosztalgia, közösség erősítés, valamint némi darálás és préselés a Hősök terén. Az arácsiak identitásukat tovább erősítve idén is elkészítették saját borukat. A hagyományos arácsi szüreten a résztvevők közösen adták össze a musthoz valót és dolgozták fel az otthoni termésükből hozott szőlőt.

 

Az arácsi bor elkészítése az elmúlt év tavaszán elhunyt, egykori alpolgármester Kutas Árpád ötlete volt, a kezdeményezést azóta az Arácsért alapítvány folytatja, bővítve ezzel azokat a programokat és közösségi élményeket, amelyek nemcsak megőrzik, de tovább erősítik az amúgy is markáns arácsi identitást. A sajátos szüreten felnőttek és gyerekek dolgoztak együtt, s jutott idő arra is, hogy a borászok elégedetten nyugtázzák: főleg az augusztusi kedvező időjárás miatt az idei termés kecsegtető, várhatóan mennyiségben és minőségben is jó borok készülhetnek belőle.

A közös szőlőből készült must a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola hordóiba került, ahol várhatóan decemberre finom borrá érik.

Nézze meg a szüreten készült videót.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

{youtube}http://youtu.be/28agWYAHHz8{/youtube}

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.