Magabiztos győzelem

A Balatonfüredi KSE férfi kézilabda együttes magabiztos, 23:31-es győzelmet aratott szombat késő este Luxemburgban, a Berchem otthonában. Az EHF Kupa második fordulójában idegenben szerzett nyolc gólos előnnyel a füredi csapat komoly lépést tett a továbbjutásért. Jöhet a visszavágó.

 

A csapatban végül Sandrk, Pásztor, Salamon és Tombor is játszott, mégis a mérkőzés legjobbja, a mindössze 19 éves balátlövő Zdolik Bence volt, aki egymaga az együttes góljainak több mint harmadát (11) szerezte.

A meccs előtt mindenki bízott a győzelemben. Csima László, a csapat elnöke úgy fogalmazott: magabiztos továbbjutást vár, csalódott lenne, ha nem kettős győzelemmel mennének tovább a harmadik körbe – áll a BKSE honlapján.

A kevesebb mint ezer lelket számláló luxemburgi település együttese hazájában ötszörös bajnok, legutóbb 2006-ban nyert aranyérmet.

A 32 közé jutásért vívott párharc visszavágóját jövő vasárnap rendezik a füredi csarnokban.

Korábbi írásunk

A tavalyi sikeres sorozat után immár második nemzetközi kupaszereplésén vesz részt a füredi férfi kézilabda klub. Az NB I-es együttes ezúttal Luxemburgba utazott, ahol az EHF Kupa második fordulójában a Berchem lesz az ellenfél. Továbbra is sok a sérült, ám Sótonyi László edző így is továbbjutást remél.

A csapat az egész napos utazás után pénteken nem edzett, így csak a mérkőzés napján, délelőtt tartott Sótonyi László vezetőedző egy tréninget. Jó hír, hogy Josip Sandrk horvát átlövő sérülése sokat javult, információink szerint pályára is lép majd szombat este. A hiányzók közül Lelkes Gábor biztos nem szerepelhet, Salamon Ádám játéka pedig kérdéses.

Mint ismeretes a Balatonfüredi KSE a bajnokságban elért ötödik helyezése révén nem lenne jogosult a nemzetközi kupában való indulásra, ám a PLER KC és a Ferencváros egyesülése miatt lehetőséget kapott a nemzetközi megmérettetésre.

A szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzésről itt a honlapon beszámolunk.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.