Befűtöttek

A szokatlanul hideg idő miatt a Köztársaság úti lakótelep óvodájában és bölcsődéjében ma reggeltől működik a fűtés. Ha a közös képviselők kérik, a tömbházakban is elindulhat a szolgáltatás. Átmenetileg rögzítették a gáz árát, így az idei fűtési szezonban nem nőnek a költségek.

 

– A két intézmény jelezte, hogy kezdjük el a fűtést, így ma reggel már meleg termekbe érkezhettek a gyerekek. A lakótelepi tömbházak közül eddig kettőből kérték a fűtés elindítását, amennyiben legalább még egy jelzés érkezik hozzánk, akkor ezekben a házakban is bekapcsoljuk a fűtést – válaszolta kérdésünkre a Füredhő Kft igazgatója.

Kántor Lajos hozzátette: hivatalosan október 15-én indul a fűtési szezon, a szolgáltató felkészült a rendszer működtetésére. Hangsúlyozta azonban, hogy az épületeken belüli fűtési rendszer karbantartása nem a Füredhő Kft. feladata.

– Miniszteri rendelet értelmében befagyasztották a fűtési díjakat, így a lakosság a tavalyi áron veszi igénybe a szolgáltatást, azaz ebben a fűtési szezonban nem emelkednek a háztartások fűtési költségei – tette hozzá Kántor Lajos.

A Füredhő Kft. 11 lakótelepi épületben lévő 662 lakásban működteti a távhőszolgáltatást.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.