Füredi alkotók Debrecenben

Természet közelben címmel nyílt kiállítás három balatonfüredi alkotó műveiből a debreceni Mű-Terem Galériában. Gaál Ágnes festőművész, Fritz Béla fotográfus és Monika Fritz textilművész alkotásait bemutató tárlat a két város kulturális együttműködésének keretében jött létre.

 

Az október végéig látogatható kiállítást Molnár Judit önkormányzati képviselő nyitotta meg.

Gaál Ágnes Veszprémben született 1953-ban. Gyermekkora óta szeret rajzolni, festeni. 1976-ban végzett a Pécsi Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán.1992-ben népművészet-kézműves szakon szakoktatói diplomát szerzett, majd az Iparművészeti Főiskola vizuális kommunikáció szakát végezte el. A Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, a Veszprémi Művész Céh és a füredi Művészklub tagja. 1978 óta él, tanít, alkot Balatonfüreden. Nyaranta festőtábort szervez tehetséges gyerekek részére. Festményei köz- és magángyűjteményekben Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Franciaországban is megtalálhatók. Az utóbbi időben kollázsokat készít, színes újságkivágásokból építi képeit.

Fritz Mónika 1951-ben született. Egy hímző műhely vezetőjeként, mint hímzőmester dolgozott 25 évig Németországban, faliképeket, oltárképeket készítettek az evangélikus egyház részére. A vezetői feladatok mellett az oktatásra is lehetőséget kapott, fiatalokat és felnőtteket egyaránt beavatott e csodálatos mesterségbe. Aztán a sors kegye folytán Brazíliába került, ahol szintén az oktatás jutott osztályrészéül. 1988 óta 12 éven keresztül részt vett a kölni kelet-ázsiai múzeum kumihimo fonó tanfolyamain. Amióta Balatonfüreden él, nyitott egy önálló kis műhelyt. A 15. Nemzetközi Miniatűr fesztiválon a Hertelendy kastély különdíját kapta.

Fritz Béla József 1947-ben született Németországban. A szülei 1945-ben menekültek Budapestről. Nagyapja is művészember, a Magyar Operaház vezetője, karnagya volt. Magyar internátusba került, majd számítástechnikát tanult, egy elismert informatikai cég vezetője volt nyugdíjazásáig. A fotográfia mindig is érdekelte, a zene és a fényképezés szeretete végigkísérte az életét. A digitális fényképezés megjelenését, fejlődését nagy érdeklődéssel figyelte, maga is részt vett fejlesztésében. Modern eszközökkel dolgozik, de képeit nem javítja számítógép segítségével, csak a nyomtatáshoz veszi igénybe a modern technikát. Képeit különleges technikával, akvarell-papírra nyomtatja. Több kiállításon nagy sikerrel vett részt. A balatonfüredi Művészklub és a Múzsa Közhasznú Egyesület tagja. A reformkort idéző fotói a Korok Fesztiválja kiállításon szerepeltek.

forrás: debrecen.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.