Az uszoda a sláger

A városi uszoda megépítését sokan várják, mint ahogy a buszállomás teljes rekonstrukcióját is, ugyanakkor az Óváros fejlesztése kevésbé tűnik fontosnak. Meglepő, de a partra levezető kerékpárút a legkevésbé népszerű. Számba vettük a tervezett városi fejlesztéseket.

 

Egy hónapon keresztül lehetett szavazni itt a honlapon arról, melyik tervezett városfejlesztési program lenne a leghasznosabb, melyik megvalósulása lenne a legsürgetőbb. Azt gondoltuk, mind a négy felsorolt beruházás komoly és látványos fejlődést jelentene a városnak, különböző okokból ugyan, de megvalósulásuk egyaránt fontos, ezért szinte alig lehet differenciálni közöttük. Egyik több évtizedes hiányt pótolna, másik áldatlan állapotokat szüntetne meg, egyik által javulna a komfortérzet illetve fejlődhetne az elmúlt években kissé leszakadó városrész.

Ehhez képest a válaszadók markáns véleményt alkottak. A szavazók több mint 38 százaléka a Balaton Szabadidő Központ mellett felépítendő városi uszodát tartotta a legfontosabb városfejlesztésnek, de sokan voksoltak (30,4 %) a lepusztult állapotban lévő buszállomás átalakítására is. Ezzel szemben az Óváros továbbfejlesztését csak minden ötödik véleményformáló részesítette előnyben, holott az elmúlt években többször hangzott el kritikaként, hogy a reformkori városrészhez képest leszakadt az egykori faluközpont. Meglepően kevesen, a válaszadók alig 12 százaléka tartotta fontosnak a felső városrészt a parttal összekötő kerékpárút megépítését, pedig jelenleg – főleg gyerekekkel- körülményes lejutni a városból a biztonságos kerékpárútra.
Sőt épp a napokban jelentették be, hogy az egyre élénkebb kerékpárturizmus miatt egy 5 milliárd forintos, Balaton-körüli kerékpár-turisztikai projekt indul majd, amelynek keretében a tó körüli bringakörút mellett a települések felől csatlakozó bicikliút-hálózat fejlesztése lenne a cél.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.