Oldal kiválasztása

Változik a temetők nyitva tartása

Szerző: | 2011-10-26.

Péntektől kezdve a város valamennyi temetőjében meghosszabbított nyitva tartás lesz mindenszentek és halottak napja alkalmából. A temetők fenntartói évek óta a hozzátartozók igényeihez igazodnak, így a köztemetőbe bármikor be lehet menni, a halottak napján pedig nem zárják be a sírkerteket.

 

Az arácsi temetők korlátlan nyitva tartással várják a látogatókat, a köztemető pedig meghosszabbított nyitva tartással, hivatalosan október 28- november 2-a között reggel 7 órától este tíz óráig látogatható. Mindenszentek és halottak napja miatt nemcsak kedden és szerdán, hanem már a hétvégén is nagy forgalom várható a temetőkben, amelyekben ebben az évben is a lopások elkerülése miatt megerősített őrzés lesz.

Mindenszentek ünnepén, november 1-én a feddhetetlen, szent életű emberekre, míg november 2-án, halottak napján az elhunytakra emlékeznek országszerte szentmise keretében a katolikus templomokban. A halottak napi megemlékezésekre már a nap előestéjén sor kerül, meghatározott liturgia alapján. Mindenszentek napja állami ünnep is, és 2001 óta újra munkaszüneti nap Magyarországon.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004