Oldal kiválasztása

Tavasszal nyit az ALDI

Szerző: | 2011-10-27.

Újabb multinacionális cég költözik a városba. A Fürdő utcában a mentőállomás épülete melletti ingatlanon már javában zajlanak a munkálatok. Az élelmiszer, ruházati és műszaki cikkeket egyaránt kínáló Aldinak, az ajkai, pápai és két veszprémi telephelye után ez lesz az ötödik áruháza a megyében.

 

Bő egy hónapja a Fürdő utcában feszített tempóban zajlik a multinacionális cég új áruházának építése. A hetekkel ezelőtt feltett kérdéseinkre megérkezett a válasz az ALDI sajtóosztályától, amiből kiderül: jövő tavasszal adják át az ezer négyzetméteres új áruházat. Arra a kérdésünkre, hogy mennyi munkahelyet teremt majd a beruházás, nem kaptunk választ.

Íme a multinacionális cég közleménye:

„Balatonfüred az utóbbi időszakban tapasztalt gazdasági fellendülése és kedvező idegenforgalmi adottságai keltették fel érdeklődésünket illetve határozták meg hálózatfejlesztési szándékainkat. A szükséges engedélyek birtokában, a város érdekeit szem előtt tartva, a beruházás október hónapban történő megindításával figyelembe kívántuk venni a 2011-es idegenforgalmi szezon lezárulását. A közel ezer négyzetméteres eladótérrel rendelkező élelmiszer áruházunk megépítését a megszokott modern építészeti elemek alkalmazásával, a Fürdő és Horváth Mihály utcai útkereszteződés felújításával, egy behajtó út kiépítésével és a balatonfüredi építési hatósága által jóváhagyott kertészeti tervnek megfelelően tervezzük a jövő év tavaszáig elvégezni. A 2012-es idegenforgalmi szezon kezdetétől állandó élelmiszer kínálatunkkal és szezonálisan megújuló akciós termékeinkkel szeretnénk a városban és környéken élők, illetve az idelátogató turisták igényeit az ALDI élelmiszer áruházaktól megszokott minőségen kiszolgálni.”

Ettől függetlenül sem egyértelmű az újabb multinacionális cég fogadtatása, – a beruházással kapcsolatban itt a honlap Agora rovatában is pro és kontra olvashatók érvek. Vannak, akik a helyi kisvállalkozókat féltik, vagy éppen a multicégeknél kínált termékek minőségét kritizálják. Többen úgy gondolják, fölösleges tovább bővíteni a városban a nagyobb kereskedőláncok számát, bőven elegendő a jelenlegi kínálat. Mások viszont úgy vélik: igenis kellenek az ilyen üzletek Füredre, mert jelentős adóbevételt hoznak a városnak, munkahelyet teremtenek, üres, kihasználatlan telkeket és azok környékét teszik rendbe és nem mellesleg gazdagítják a kínálatot. Kinek van igaza, melyik érv az erősebb? Mondjon véleményt, szavazzon a témával kapcsolatban a címoldalon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004