Füreden is átfut Schirilla György

A cukorbetegség megelőzéséért fut öt napon át Schirilla György hosszútávfutó. Pécs és Budapest között harminchárom városon halad át, köztük Füreden is, hogy sportteljesítményével felhívja a figyelmet a gyerekek körében is egyre gyakoribb betegség korai felismerésének fontosságára.

 

Schirilla György november 11-én, pénteken érkezik Tihany felől a füredi határtáblához, reggel negyed kilenckor. Innen Paloznak felé halad majd tovább. A város határában várja a közös futáshoz kedvet érző gyerekeket, akik Füred határáig futhatnak együtt vele. Ezt követően közösen emlékszalagot kötnek fel arra a kopjafára, amelyre az öt nap alatt minden, a futás során érintett település a maga szalagját elhelyezte.

– Futásom célja, hogy az útba eső lakott területeken mozogni vágyók csatlakozzanak hozzám határtáblától határtábláig, valamint felhívjam a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és az egészséges életmódra – nyilatkozta a hosszútávfutó, aki az öt nap alatt összesen 33 városon és lakott területen halad át.

A Pécsről induló futást az Alapítvány a Diabeteses Gyermekekért és Fiatalokért szervezet koordinálja, a cél a budapesti Syma csarnok lesz, ahova november 13-án érkezik az ismert sportoló.
Schirilla György a téli úszás sorozata után, már tizenkét éve rendszeresen fut a rászoruló gyerekekért. Idén másodszor indul a cukorbetegeket segítő futásra, júniusban már egyszer teljesítette az öt napos futást a cukorbetegekért, akkor 43 településen haladt át és több ezer gyerek futott vele együtt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.