Oldal kiválasztása

Kitárulkozás

Szerző: | 2011-11-13.

Furcsa kitárulkozás ez a kiállítás, olyan, mintha kinyitnám a szekrényem ajtaját és megmutatnám, hogyan élünk, kik vagyunk – e szavakkal nyitotta meg Textúra – szövet és szöveg című kiállítását Zoób Kati divattervező. Női torzók, csipkék, irodalom és finom erotika. Tárlat a Vaszary Villában.

 

Az arctalan próbababák illetve a fekete falakra írt klasszikus és kortárs irodalmi szövegek közös pontja a nő, a századforduló egyszerre érzéki és dolgos asszonya.

– Mikor lányom, Fruzsi azon töprengett miből is írja diplomamunkáját, – a Quimby együttes történetét szerette volna feldolgozni-, konzulense Jankovics László, a Pécsi Tudományegyetem Irodalom Tanszékének vezetője azonban más ötlettel állt elő: tekintettel a foglalkozásomra, arra ösztönözte, hogy kutasson az után, mi módon kapott helyet annak idején a divatlapokban az irodalom. Engem persze egyből szíven ütött a téma, hiszen óriási gyűjteményünk van régi divatlapokból, mikor elkezdtem ezeket lapozgatni akkor jött a kiállítás ötlete. Kezdeményezésemhez jó partner volt a Petőfi Irodalmi Múzeum. A tárlaton látható csipke ruhák, torzók, ágyneműk mellé így kerültek a klasszikus és kortárs írók, költők sorai – fogalmazott Zoób Kati.

A sajátos tárlat megnyitóján Hári Lenke alpolgármester úgy fogalmazott: szöveg és anyag együtthatását láthatjuk, ahogy egymásba simulva új tartalmat alkotnak. E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója kiemelte: a kiállításon Vécsei Hedvig csipke hagyatéka is látható, majd Jókait idézve összegzett, „a brüsszeli csipke sem egyéb, mint egy szép költemény.”

A kiállításról bővebben itt.

Videó itt.

Az irodalmat, a textilművészetet és a divattervezést összekapcsoló látványos tárlat április 29-ig látható a Vaszary Villában.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004