Oldal kiválasztása

Zenefesztivál a Vaszaryban

Szerző: | 2011-11-20.

Illusztris helyszín, stílusos program: Liszt koncertek az egykori hercegprímás villájában. Kisebb zenefesztivál az ország ismert zongoraművészeinek fellépésével, kiállítás, könyvbemutatók és gyermekfoglalkozások. Transzcendentális etűdök képekre és zongorára címmel négynapos program a Vaszaryban.

 

A Liszt-évben, azaz a zeneszerző születésének kétszázadik évfordulóján egymást követik a Liszt-művekből álló koncertek, az ország legfontosabb komolyzenei pódiumain rendeztek és rendeznek hangversenyeket, ehhez csatlakozik a Vaszary Villa négynapos fesztiválja.
A hazai komolyzenei élet elismert és neves előadói adnak koncertet, itt lesz Ránki Dezső és Klukon Edit, Jandó Jenő, Bogányi Gergely valamint Hauser Adrienne is. Elhangzanak Liszt talán legismertebb művei a Rapszódiák, de olyan kortársak darabjait is hallhatjuk majd, mint Schubert vagy Chopin.

A zenei élmény mellett színes és tartalmas kísérőprogramok is várják az érdeklődőket. Barabás Márton preparált zongorákból és azok alkatrészeiből álló különleges kiállításának második felvonása nyílik meg, bemutatják a város folyóirata, a Tempevölgy legújabb számát illetve lesz könyvbemutató, Dr. Szilágyi András Lisztről írt kötetét maga a szerző ajánlja, aki aztán rendhagyó módon zongorakoncertet is ad. A négynapos rendezvényen a kisebbekről sem feledkeznek meg, hiszen gyermekfoglalkozásokat is tartanak a villában.

Sűrű lesz tehát a program, amelynek a részletei itt találhatók.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004