Oldal kiválasztása

Infotér Füreden

Szerző: | 2011-11-21.

Füreden az információs társadalom krémje. Immár második alkalommal rendezik meg az Infotér – Informatika a Társadalomért konferenciát a városban. Az Anna Grand Hotelben nagy érdeklődés mellett zajló eseményen valamennyi minisztérium szakemberei jelen lesznek előadóként.

 

Az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a tavalyi, nagy sikerű, több mint 700 résztvevővel lebonyolított konferenciához hasonlóan idén is megrendezi (november 22-23-án) a szakmai fórumot, amely az információs társadalom építésében részt vevők teljes körét felöleli: a közigazgatást, a cégeket, a civil társadalmat, a kutatói-oktatói szektort valamint a magas rangú hazai és nemzetközi közigazgatási tisztviselőket és szakembereket.
A konferencia platformot nyújt ahhoz, hogy a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozók tapasztalatokat cseréljenek az ict-szektor vállalkozásaival és az információs társadalom építésén munkálkodó civil szervezetekkel. Az eszmecsere fő célja, hogy valós, a hazai közigazgatás korszerűsítését és az információs társadalom fejlesztését lehetővé tevő megoldásokat találjanak az érintettek.
A konferencián az elektronikus közigazgatás illetve a telekommunikáció nagy témakörei mellett a szakemberek érintik a digitális írástudás-bővítés kérdéseit, az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, az energetika, a szociális szektor, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és általában a gazdaság informatikai vonatkozásait is.

Különösen nagy hangsúlyt fektetnek majd a magyar gazdaság helyzetének értékelésére. Az első napon Járai Zsigmond, az MNB Felügyelő Bizottsági elnökeként mondja el véleményét; a második napon, az eseményt zárva pedig Rogán Antal, a Magyar Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke fejti ki álláspontját előadásában.

A rendezvényen minden tárca jelen lesz, de különösen a kormányzati informatikáért, a közigazgatásért és a telekommunikációért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselteti magát magas szinten, de a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium szervei is több kerekasztal-beszélgetés főszereplői lesznek.

A konferencia fővédnöke, főelőadója Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter. A nulladik napon a szakmai fórum díszvendége, Andy Vajna, filmiparért felelős kormánybiztos volt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004