Oldal kiválasztása

Buszok új utakon

Szerző: | 2011-11-25.

Kevesebb útvonalon, megemelt jegyárakkal és ritkított járatokkal, de átláthatóbb, racionálisabb menetrend szerint közlekednek majd a városi buszok. A Balaton Volán új közlekedési rendjét tárgyalta a képviselő-testület. Az új menetrend jövőre lép életbe, de még van idő a módosításokra.

 

A rendszer felülvizsgálatára azért volt szükség, mert évek óta veszteséges a helyi autóbusz közlekedés fenntartása illetve a kihasználatlan vagy azonos útvonalon közlekedő járatok valamint az utasok új igényei miatt újra kellett gondolni a menetrendet – áll a közlekedési vállalat tájékoztatójában, amely szerint az új koncepció egyszerűbb, követhető közlekedést, több megállóhelyet valamint átszállás nélküli utazást kínál.

A jelenlegi tizennégy, esetenként egymástól alig eltérő útvonalat ötre csökkentik, megszűnnek a kihasználatlan járatok, a közlekedés pedig alapvetően egyetlen gerinc vonalra épül majd, így az egyes városrészek között új összeköttetések jönnek létre. Az arácsi városrészből átszállás nélkül lehet majd eljutni a bevásárlóközpontokhoz, a Köztársasági úti lakótelepről pedig közvetlen járat vezet a városi strandokhoz.
A menetrend részletes terve, a járatok térképei megtalálhatók a honlapon itt, a 05, és a 05M mellékletekben.

Egyszerűsödött és egyben drágult a díjrendszer is. Az eddigi külön egyvonalas és összvonalas buszjegyek illetve a szezonális tarifák helyett egységes, 300 forintos, jeggyel lehet majd gyakorlatilag bárhonnan bárhová utazni, a havi bérlet 4050-ről 4500 forintra emelkedik. A tanuló és nyugdíjas bérletek árát a volán a duplájára kívánta emelni, ezt a képviselő- testület nem fogadta el, így ezek a bérletek a jelenlegi 1250 forint helyett 1700 forintba kerülnek majd.

Bár az új menetrend révén ésszerűsödik a szolgáltatás, ezzel együtt biztos lesznek ellenvélemények, változtatási javaslatok, amelyek alapján várhatóan még módosíthatja a Balaton Volán az új rendszert – hangzott el a testületi ülésen.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004