Nyolc hónap fogház a kézilabdázónak

Jogerősen nyolc hónap letöltendő fogházra ítélte a Veszprém Megyei Bíróság Pásztor István volt magyar és világválogatott kézilabdázót. A Balatonfüred játékosa tavaly szeptember 29-én motorkerékpárjával a zebrán halálra gázolt egy idős férfit. Az egyesület mindenben támogatja a játékost.

 

A Kahler Frigyes vezette büntetőtanács ezzel helybenhagyta az elsőfokú Veszprémi Városi Bíróság május végén kiszabott büntetését. Nem változtatott a másodfokon eljáró tanács azon sem, hogy a 40 éves Pásztor István öt évig nem vezethet gépjárművet. A vádlott köteles megfizetni 375 ezer forint bűnügyi költséget is – adta hírül az MTI.
Pásztor István 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el motorkerékpárjával egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Az élsportoló a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla ellenére 76-80 kilométerrel hajtott.
A másodfokú tanács a vádlott javára írta őszinte, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és hogy korábban közlekedési szabályszegést nem követett el. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság azt is, hogy Pásztor István családos ember, egy gyermek eltartásáról gondoskodik, magas állami kitüntetése van, megbecsült élsportoló, közösségteremtő személyiség.
Különös enyhítő körülményként értékelte a másodfokú bíróság, hogy a vádlott felkarolta az elgázolt férfi 80 éves özvegyét, azóta is hetenként látogatja, anyagilag támogatja. A bíróság mindezekre tekintettel a törvényi minimum alatt szabta ki a büntetést.

A kézilabdázó az ítélet előtt az utolsó szó jogán elmondta: teljes mértékben elismeri felelősségét, és élete végéig gondoskodni szeretne az elhunyt férfi özvegyéről. A baleset után Pásztor István személyesen kereste fel az elhunyt férfi családját, és bocsánatot kért.

A naplo-online információi szerint a BKSE férfi kézilabda együttes mindenben támogatja csapatkapitányát, amiben tudnak segítik az egykori világválogatottat és családját. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a sorsdöntő, szerdai tatabányai találkozón pályára lép-e a 215-szörös magyar válogatott.

Forrás: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.