Oldal kiválasztása

Prima díjas füredi vitorlázó

Szerző: | 2011-11-30.

Junior Prima Primissima Díjat kapott Vadnai Benjamin, a Balatonfüredi Yacht Club Európa-bajnok és többszörös Európa Kupa győztes vitorlázója. Idén ötödik alkalommal adták át az elismerést, ezúttal kilenc sportág kiváló teljesítményt nyújtó versenyzőit díjazták. Vadnai az első díjazott vitorlázó.

 

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.
A szakmai zsűri döntése alapján a 16 éves Vadnai Benjamin vitorlázó mellett idén Biczó Bence úszó, Deák Nagy Marcell atléta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn öttusázó, Hárai Balázs vízilabdázó, Joó Abigél cselgáncsozó, Korisánszky Dávid kenus, Mikes Anna versenytáncos és Veres Richárd kick-boxos teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen. Mindegyikük a kimagasló teljesítményért fejenként 7000 eurót vehetett át.

Vadnai Benjamin ( a képen jobbról az ötödik)  9 éves korában a balatonfűzfői Nitrokémia Vitorlás Klubban kezdett vitorlázni, 2009-től tagja a Balatonfüredi Yacht Clubnak. Eleinte optimist hajóosztályban ért el kiemelkedő eredményeket: többek között egy Európa bajnoki 2. helyezést, és több nemzetközi verseny győzelmet tudhat a magáénak. 2010-ben ült ált Laser 4.7 hajóosztályba, ahol már az első évben Európa-bajnok lett, többszörös Európa Kupa győzelmet szerzett, megnyerte a Magyar Bajnokságot, a Magyar Ranglistát és az Európa Kupa Sorozatot is.

Az idei évben is folytatódott a sportoló sikersorozata: négyszeres Európa Kupa győzelmet, Európa Kupa Sorozat győzelmet és Európa Bajnokság 6. helyezést ért el.

Vadnai Benjamin fiatal kora ellenére, a vitorlázás sportágban úttörőként vehette át a Junior Prima Primissima Díjat.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Május

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004