Oldal kiválasztása

Jönnének a bencések

Szerző: | 2011-12-20.

A Pannonhalmi Bencés Rend legfelsőbb testülete nagy többséggel támogatta, hogy átvegyék a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola működtetését. Az iskola egyházi fenntartásáról az intézményben is több szintű egyeztetés zajlott az elmúlt hetekben, mindegyik fórum egyetértett a fenntartóváltással.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk: a közoktatás változása miatt, az iskola jövőbeni fenntartása érdekében kezdődtek el az egyeztetések a bencés renddel, mivel, ha az állam venné át a szakiskolát, akkor annak további finanszírozása könnyen bizonytalanná válhatna.

Mint a testületi ülésen elhangzott, lezajlottak az iskolán belüli egyeztetések, a pedagógusok, az iskola egyéb dolgozói, a szülők és a diákszervezetek is támogatják, hogy az intézményt a Pannonhalmi Bencés Apátság vegye át.

A fenntartóváltás révén nem válna egyházi iskolává a Széchényi, megmaradna minden eddigi szak, sőt több lehetőség nyílna a bővítésre. A tervek szerint elindulhatna egy hároméves képzés, amely közvetlenül az általános iskolából kikerülőknek pincér, gazda, borász és falusi vendéglátó szakot kínálna. A bencés rend már át is világította az intézmény gazdasági és szakmai működését, a napokban pedig a legfelsőbb döntéshozó testülete határozott arról, hogy átvennék az iskola működését.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy a Széchényi szakképző iskola kilép a Balaton-felvidék-Somló Szakképzés-szervezési Társulásból, amely januártól már az állami kézbe kerülő középiskolákat tömöríti.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004