Oldal kiválasztása

Loch Ness-i szörnyet a Balatonba!

Szerző: | 2012-01-06.

Az egészségturizmus lehet Balatonfüred egyik újabb kitörési pontja. Minden adottsága megvan a városnak ahhoz, hogy kiszolgálja az erre mutatkozó évről évre növekvő külföldi és belföldi igényt. A szolgáltatók összefogására és egy világosan megfogalmazott, markáns kínálatra lenne szükség.

 

Mindez a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésében zajló szakmai fórumon hangzott el. A Városi Múzeumban újságírók, túraszervezők és turisztikai szakemberek részvételével rendezett tanácskozáson elmondták azt is: annak ellenére, hogy Füreden a gyógyturizmus szinte valamennyi feltétele adott, vagyis van ivókúrára alkalmas gyógyvíz, fürdőzési lehetőség, szép és nyugodt környezet, mozgási lehetőség, a jelenlegi turisztikai kínálatból teljesen hiányzik az egészségturizmus. Holott ez nyújthatna valódi alternatívát a hagyományos nyári üdülés, a strandolás mellett.

– Évről évre nő az egészségturizmus iránt érdeklődők száma, számos ország lakosai vonzó ajánlatok esetén szívesen utaznak külföldre is ezekért a szolgáltatásokért. Nagy lehetőség van tehát ebben. A gyógyturizmus iránt érdeklődő vendégek legfőbb jellemzője, hogy egyre tudatosabb fogyasztók, egyre fogékonyabbak az alternatív vagy természetes gyógymódokra, és a minőségi szolgáltatásokért hajlandóak fizetni is. Konkrét, jól megfogalmazott, egyedi ajánlatokra lenne szükség, Füreden minden adott, mégsem történt eddig szinte semmi – fogalmazott előadásában Mezősi Csilla. Az egészségturisztikai szakértő szerint, aki párhuzamot vont Füred és Karlovy Vary között, a savanyúvízre alapozott ivókúra nagy lehetőség lenne a város számára, de a gyógyvíz mellett a Balaton révén adott a regeneráló, szórakoztató fürdőzés is.
– Sajnos a Szívkórházban nincs fogadókészség pedig, mint rehabilitációs szív és érrendszeri szanatóriumra nagy kereslet lenne rá – vélekedett Mezős Csilla.

Sztojanovits Kristóf a német vendégek utazási szokásairól beszélt külön hangsúlyozva, hogy a KSH adataival szemben a német utazásszervező cégek mérései szerint jelentősen nőtt az elmúlt években a Balatonhoz érkezők száma.
– Újrapozícionáltuk a Balatont, mert a jelenlegi kínálat és viszonyok köszönő viszonyban sincsenek már a húsz évvel ezelőtti állapotokkal. A németek a legnagyobb utazók a világon, szívesen jönnek a Balatonhoz is, igaz, már nem elég szobát eladni, nekik, élményt kell adni, pontosan megfogalmazott szolgáltatásokat. Ki kell találni a helyi Loch Ness-i szörnyet és máris jönnek a vendégek – mondta a szakember, aki kiemelte: Füred egyik kitörési pontja lehetne a kemping, jelenleg azonban a német turisták panaszkodnak a szolgáltatások minőségére és a körülményekre is.

Szegedi Andrea arról beszélt, hogy az oroszok éppen a balatoni holt szezon idején, januárban, novemberben utaznak szívesen, amit ki lehetne használni Füreden is. Ráadásul előszeretettel jönnek Magyarországra, sőt, a Balaton régióban a vendégéjszakák számát tekintve a harmadik legfontosabb vendégek.

– Szívesen utaznak és költik a pénzüket, kedvelik a meleg, fürdőzésre alkalmas helyeket és nagy hívei a gyógyturizmusnak. Itthon egyre több régió versenyez egymással a külföldi vendégekért, Fürednek és a Balaton régiónak jó esélyei vannak tehát, a főváros mellett ide utaznak legszívesebben az orosz turisták – tette hozzá Szegedi Andrea.

Az előadások után a Balaton régió fő, külföldi turisztikai piacairól érkező szakemberek találkoztak a helyi szolgáltatókkal, és workshop keretében cserélték ki tapasztalataikat.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2022 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Hakimoto2024-02-21 10.24AgoraTisztelt Somogyi úr, miért különbbek a nyugati bejáratnál strandolok a keleti részen strandolóktól. Vagy mindenhol van Wifi vagy sehol sem.
  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt
Bahart