Márciusban vonul börtönbe Pásztor István

Március elsején vonul börtönbe Pásztor István, a Balatonfüred válogatott kézilabdázója, akit halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt jogerősen nyolc hónap szabadságvesztésre ítélt még tavaly novemberben a bíróság.

Kahler Frigyes, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője elmondta: haladék kérésére indokolt esetben bárkinek lehetősége van, ilyenkor az elsőfokon eljáró bíróság dönt az ügyben.

Pásztor István megkapta a haladékot, amely március elsején jár le, akkor fogházba kell vonulnia – tette hozzá a bírósági szóvivő. Pásztor István 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen motorkerékpárjával elütött egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Pásztor a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla ellenére 76-80 kilométerrel hajtott, és az ütközéskor fennállt sebesség – az igazságügyi műszaki szakértő szerint – legalább 69-76 kilométerre tehető. A korábbi magyar és világválogatott kézilabdázót, aki a baleset idején az első osztályú balatonfüredi kézilabdacsapat kapitánya volt, a bíróság öt évre a gépjárművezetéstől is eltiltotta.

Forrás: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.