Megújult a BYC kikötője

Több éves munkálatok után elkészült az ország legeredményesebb vitorlás egyletének, a Balatonfüredi Yacht Clubnak a teljesen felújított belső kikötője. Mintegy nyolcvan millió forintos beruházás révén újulhatott meg a Balaton legrégebbi kikötője. Kikotorták a medret, bővült a kikötő és elkészült az új stég.

A 2010 őszén indult korszerűsítés során felújították a déli hullámvédő mólót, a nyugati partfalat, és kikotorták a belső kikötőben felgyülemlett iszaptöbbletet. Két újabb vendéghellyel is bővült a kikötő, amely így jelenleg 29 hajó befogadására alkalmas. Megújult a műemlék jellegű sólya és sólyatér, és korszerűsítették az 1919-ben épült árbocdarut is.

A rekonstrukció révén a hajókban található beépített szennyvíztartályok ürítésére is van már lehetőség. Az akadálymentesítés, a mozgássérült parkolók kialakítása és egy, a mozgássérülteket hajóba beemelő daru által a Balatonon egyedülállóan, a mozgássérült versenyvitorlázás előírásainak teljes mértékben megfelelő létesítmény épült.

A részben uniós pályázati pénzből elkészült beruházás átadó ünnepségéről videó itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.