Oldal kiválasztása

Füred a legvonzóbb

Szerző: | 2012-01-31.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a múlt év decemberéig közel 3,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a balatoni térségben. A leglátogatottabb település továbbra is Hévíz a maga 933 ezres forgalmával. A megyében messze a legtöbben Balatonfüreden szálltak meg.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzé tette a kereskedelmi szálláshelyek január-novemberi forgalmi adatait. Ennek alapján, Balatonfüreden 427 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták a vizsgált időszakban, ezzel a település messze vezet a megyében, jelentősen megelőzve a második legnépszerűbb települést, Tihanyt, ahol közel százezer vendégéjszakát realizáltak. Hetvenezer vendégéjszaka fölött van még Balatonkenese és Sümeg. A régióban magasan Hévíz vezet, utána Siófok és Füred következik szintén jelentősen megelőzve a térség többi települését.

2011. november végéig a balatoni szálláshelyek összesen 1,1 millió vendéget fogadtak, 7,2%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vendégkör közel háromnegyedét kitevő hazai vendégek száma 7,4, a külföldieké 6,8%-kal esett vissza. Az üdülőkörzet szálláshelyein 3 millió 766 ezer vendégéjszakát regisztráltak, 8,4%-kal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Ezen belül a belföldi vendégéjszakák száma 9,4, a külföldieké 6,9%-kal csökkent.

A Balaton térségét felkereső 297 ezer külföldi vendég közül legtöbben Németországból és Ausztriából érkeztek, bár számuk egy év alatt 18, illetve 13%-kal csökkent. A főbb küldő államok közül Szlovákiából háromtizedével, Ukrajnából 18, Lengyelországból 13%-kal többen látogatták meg a térséget.

A vendégek átlagosan 3,4 éjszakát töltöttek el a balatoni szálláshelyeken, ezen belül a külföldiek átlagosan 5, a belföldiek 3 éjszakát tartózkodtak. A legtovább – legalább egy hétig – a dán, a görög, a német, az orosz és az izraeli vendégek maradtak.
2011. november végéig a balatoni szálláshelyek összesen 18,6 milliárd forint (az országos 15%-át kitevő) bruttó szállásdíj-bevételt értek el, ami 3,6%-kal marad el az előző év azonos időszakától. A bevételek több mint négyötödét a szállodák realizálták, legnagyobb mértékben a gyógy- (25%-kal), valamint a wellness-szállodák (26%-kal) részesedtek.

A KSH részletes tájékoztatója.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004