Füred a brüsszeli Magyar Bálon

Első hazai városként Balatonfüred volt a vendége a brüsszeli Magyar Bálnak. Az immár tizenhetedik alkalommal, a Concert Noble elegáns termeiben megrendezett, jótékonysági célokat is szolgáló esemény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint a legfőbb uniós szervezetek vezetői.

A belgiumi magyarok szövetsége a kilencvenes évek közepe óta farsang tájékán hagyományosan megszervezi a jótékony célokat is szolgáló nemzeti bált. A fele részben magyar, fele részben külföldi báli közönség zöme az Európai Uniónál és a NATO-nál dolgozik. A bált szervezők a magyar kultúrát népszerűsítő magyar, francia, angol nyelvű egyesület tagjai. Az idei rendezvény külföldi védnökei az uniós intézmények vezetői: Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

A Füred tv kisfilmje a bálról.

A bálhoz kapcsolódó jótékonysági akció kedvezményezettjei ezúttal a hátrányos helyzetű gyerekeket és felnőtteket segítő szervezetek voltak.

A világhírű, elegáns brüsszeli rendezvényteremben, a Concert Noble-ban január 28-án, szombaton tartották a Tánclépésekkel Európában című estet, amelyen palotás volt a nyitótánc, majd felcsendült Huszka Jenő Anna-bál keringője. A bálon részt vettek néhányan a korábbi Anna-bálok szépei közül, a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának néhány tagja illetve a Mendelssohn Kamarazenekar.

A bálról a későbbiekben videó tudósítást közlünk itt a honlapon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.