Oldal kiválasztása

Folyamatosan takarítják az utakat

Szerző: | 2012-02-07.

Az orkán-szerű szél és a hóátfúvások ellenére a városban zavartalan a közlekedés. A Probio Zrt teljes kapacitásával dolgozik, harminc hómunkás és hét munkagép folyamatosan tisztítja az utakat illetve a közintézmények előtti járdákat. Várhatóan holnapra már jelentősen mérséklődik a szél.

 

A kelet-nyugati fekvésű utcákban van a legtöbb gond, hiszen ezekben hiába tolják el a havat az erős északi szél rendre visszahordja azt. Ennek ellenére a város minden útja járható, a tömegközlekedés is zavartalan.

– A hó mennyisége nem okoz gondot, az orkán-szerű szél miatt viszont folyamatosan kell takarítanunk. A helyi környezetvédelmi rendelet értelmében csak extrém helyzetben sózhatjuk az utakat, jelenleg azonban ennek nincs sok értelme, mert az erős hidegben nem igazán érvényesül a só olvasztó hatása. Homok és murva keverékéből álló érdesítő anyagot szórunk az utakra, de az erős szél helyenként ezt is gyorsan széthordja, ezért a rendszeres hókotrás most a legjobb megoldás – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére a Probio Zrt. vezérigazgatója. Somogyi László hozzátette: a közintézmények előtt, a város kulcspontjainál illetve a parti sétányon letakarítják a járdákat, de kérik, hogy a magántulajdonban lévő ingatlanok előtt a tulajdonosok gondoskodjanak erről.

– Az előrejelzések szerint várhatóan már délután mérséklődik a szél, eláll a hóesés is, szerda reggelre terveink szerint minden utcát teljesen le tudunk takarítani – mondta Somogyi László.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004