Oldal kiválasztása

Balatonman: Balzsay Károly is indul

Szerző: | 2012-02-13.

Nyár elején vasemberek találkozója a városban. Profik és amatőrök együtt az első Balatonman Triatlon Fesztiválon, amelyen rajthoz áll Balzsay Károly, a jelenlegi egyetlen magyar profi ökölvívó-világbajnok is. Interjú a címvédésére készülő sportolóval és a verseny szervezőjével.

 

– Füreden tanultam meg vitorlázni, már csak ezért is nagyon kedvelem a várost. A Balatonman fesztiválon való indulásra azonnal igent mondtam, bár még soha nem vettem részt ilyenen. Most kezdtem el a felkészülést a címvédő mérkőzésemre, remélem, olyan állapotban leszek utána, hogy júniusban rajthoz állhatok itt Füreden, a triatlon fesztiválon. A három sportág, az úszás, futás, kerékpározás külön-külön megvan számomra, gyakorlom ezeket, de így együtt komoly kihívás lesz. A triatlon nagyon kemény sportág. Hasonlóan az ökölvíváshoz vannak itt is holtpontok, ezért komoly fizikai állóképességre van szükség illetve erős akaratra – vélekedett Balzsay Károly, akivel a Bergmann cukrászdában beszélgettünk.

Az interjúról készült videó itt látható.

Június 14-17 között rendezik meg a városban a Balatonman Triatlon Fesztivált, amely nem csupán egy verseny lesz, hiszen szabadidős, családi és gyermekprogramok is várják majd az érdeklődőket. 

– Egy valóban jó, hangulatos versenyt akarunk szervezni. Füred ideális helyszín, szeretnénk hagyományt teremteni a Balatonman-nel és itt maradni a városban. Rajthoz áll majd a triatlon hazai élmezőnyének egy része, de hangsúlyozom: ez nem csak a profik versenye, bárki jelentkezhet, megmérettetheti magát. Ezért találtuk ki a rövidebb távokat és a váltót, amely lehetőséget ad szinte mindenki számára, hogy átélhesse azt a saját tapasztaltból mondom, életre szóló élményt, amelyet egy ilyen triatlon verseny ad. Ígéretet kaptam a város két középiskolájától, a Lóczy gimnáziumtól és a Széchényi iskolától, hogy egy-egy diák csapatot indítanak majd a versenyen. Várjuk a további jelentkezőket – fogalmazott a verseny főszervezője.
Zelcsényi Miklós elmondta, a tervek szerint Balzsay Károly mellett több ismert sportoló és közéleti személyiség is részt vesz majd a triatlon fesztiválon, Miklósa Erika operaénekes például már elfogadta a felkérést.

A rendezvényről további részletek és program.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004