Oldal kiválasztása

Idegenvezetői Világnap: ingyenes tárlatvezetés

Szerző: | 2012-02-23.

Tematikus sétával és ingyenes tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a kulturális intézmények a hétvégén tartandó Idegenvezetői Világnap alkalmából. A helyi turisztikai egyesület révén Füred idén először csatlakozik az egy évtizedes hagyománnyal rendelkező kezdeményezéshez.

 

A programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a város nevezetességeire, a történelmi épületekre, a hozzájuk kötődő történetekre.

Az idén először három napig, február 24-26 között zajló rendezvénysorozaton az ország több városában kínálnak többnyire ingyenes, minden eddiginél változatosabb programokat.
Akik kíváncsiak arra, hogy hol élnek, és szívesen tudnának meg többet azokról az épületekről, helyekről, történelmi emlékekről, amelyek között nap mint nap járnak-kelnek éljenek a lehetőséggel.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület a következő programokkal csatlakozik az országos eseményhez:

Február 24-én, pénteken
10:00-18:00 óra között tárlatvezetés a Városi Múzeumban.

Február 25-én, szombaton
12:00 -16:00 óra között a Jókai Villa és a Városi Múzeum látogatható, ahol a belépőjegy mellé ingyenes idegenvezetést kapnak az érdeklődők.

Február 25-26-án (szombat és vasárnap)
10:00 órakor ingyenes idegenvezetés indul a Kossuth Forrástól Kissné Hevesi Edit vezetésével: séta a Tamás hegy oldalához Déry Tibor, Ferencsik János nyaralója, valamint a Gombás Kúria érintésével.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004