Oldal kiválasztása

Idén is lesz Gitárfesztivál

Szerző: | 2012-02-24.

Már alakul az idei Gitárfesztivál programja. A szándék évről évre ugyanaz: a klasszikus gitározás legjobbjai koncertezzenek a városban. A június 23-30 között zajló fesztiválon itt lesz újra a hangszer Paganinije, és fellép Yamandu Costa brazil gitárvirtuóz. Eötvös József gitárművészt, a fesztivál szervezőjét kérdeztük.

 

Még közel sem végleges a program, több zenésszel jelenleg is folynak a tárgyalások. Egyelőre az biztos, hogy itt lesz Füreden Kyuhee Park a fiatal gitáros generáció egyik kiemelkedő felfedezettje Dél Koreából, koncertet ad a virtuóz muzikalitásáról ismert Lukasz Kuropaczewski lengyel gitárművész. Fellép a briliáns technikájú és elsöprő előadásmódú Zoran Dukic, és bemutatkozik az Angliából érkező fiatal tehetség: Ian Watt.

– A fesztivált Yamandu Costa a jelenlegi leghíresebb brazil gitáros nyitja majd meg a szabadtéri színpadon. Nagyon ritkán jár Európában, eredeti brazil népzenét játszik, mondanom sem kell, elsöprő lendülettel. Többen kérték, hogy a tavalyi nagy sikerű koncertjét követően, hívjuk meg újra Aniello Desideriot. Nem szoktuk két egymást követő évben ugyanazt a művészt meghívni, most mégis kivételt tettünk, és Aniello Desiderio idén is fellép a fesztiválon. Megdöbbentő könnyedséggel játszik, egy igazi virtuóz, a gitár Paganinijének tartják. A fesztivált idén is spanyol flamenco est zárja. Ragaszkodunk ehhez a hagyományhoz, egyrészt nagyon jó hangulatú koncertek ezek, másrészt Magyarországon egyedül itt Füreden hallható autentikus flamenco – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Eötvös József a fesztivál szervezője, aki egyébként március 31-én koncertet is ad majd Füreden.
A gitárművész hozzátette: idén egy zenetanároknak szóló akkreditált mesterkurzussal is bővül a fesztivál programja, előadást tart majd a legendás zenetörténész Földes Imre és itt lesz Thomas Offermann is, aki egy kullancs csípés okozta betegség miatt ugyan már nem koncertezhet, de Európa szerte elismert zenetanár.

A fesztivál programja még nem teljes, ami már biztos az itt olvasható.

Eötvös József immár hetedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi gitárfesztivált Füreden, a szűkös büdzsé ellenére is töretlen elszántsággal és elkötelezettséggel. A koncertek mellett ezúttal is lesz hangszerkiállítás és mesterkurzus, a fellépő zenészek esti koncertjüket követően másnap előadást tartanak majd, amelyekre bárki beülhet. Minden nap fellépési lehetőséget kapnak a fiatal gitárosok a Kisfaludy színpadon, jó idő esetén játszanak a strandokon is, – lesz választék bőven, hiszen tavaly is mintegy kilencven zenész adott kisebb koncerteket a városban.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004