Oldal kiválasztása

Füred az Utazás kiállításon

Szerző: | 2012-02-29.

A város idén is részt vesz a március 1-4 között tartandó 35. Utazás kiállításon. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Füred egy 60 nm-es bemutató standdal lesz jelen, ahol az érdeklődők megismerhetik a város program- illetve szálláskínálatát, valamint ízelítőt kapnak a nyár és a kultúra városának hangulatából.

 

A Hungexpo Vásárközpontban rendezendő kiállításon a helyi turisztikai egyesület szervezésében Füred és Csopak környéki borokat lehet majd  kóstolni a város standjánál, az érdeklődők találkozhatnak a 2010. évi Anna-bál szépével, Kocsis Korinnával illetve a legújabb rendezvénynaptár és városi kiadványok révén értesülhetnek a legújabb füredi ajánlatokról.

Március 3-án, szombaton felidézve a szüreti felvonulás és a Romantikus Reformkori Fesztivál hangulatát, a Balatonvin Borlovagrend és a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának részvételével közös felvonulást tekinthetnek meg a vásárba kiérkezők. A standon lesz Balatonfüred kvízjáték, melynek keretén belül a vasárnapi sorsoláson egy balatonfüredi hétvégét is nyerhetnek a szerencsések, a vásár ideje alatt kedvezményesen megvásárolható a Balatonfüred és Tihany c. útikönyv.

Az ország kedvenc utazási vására egyébként számos programot kínál. A hagyományos turisztikai börze mellett megnyitja kapuit az Olimpiai Pavilon, ahol több mint harminc sportág mutatkozik be, százötvennél is több sportoló részvételével, köztük mintegy kilencven olimpikonnal, akik a felállított küzdőtereken bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel ismertetik meg saját sportágukat, lehetőséget biztosítva, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálják azokat. Olimpiai bajnokok tartanak élménybeszámolókat, vendég lesz többek között Kovács István, Nébald György, Dr. Kárpáti György, Dömötör Zoltán, Kammerer Zoltán. Az Olimpiai Pavilon házigazdái Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, az Aranycsapat tagja, Pulai Imre olimpiai bajnok és Rudolf Péter színművész.

A vásáron felállított színpadon a kolbászgyúrástól a musical előadásig, a bűvészmutatványoktól a néptánc bemutatóig sok programot kínálnak. Fellép többek között: Tóth Gabi, Kökény Attila, Wolf Kati, Vastag Csaba és Király L. Norbi, de ott lesz Fluor Tomi és az Irigy Hónaljmirigy is.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Lengyelország, míg a hazai városok közül Debrecen kap kiemelt figyelmet, a rendezvény kulturális díszvendége pedig az idén 110 éves halasi csipke.

Az Utazás kiállításra utazóknak ezúttal is 50% kedvezményt biztosít a MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. a belföldi járatain.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2022 >
Május 23
  • 23
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004