Oldal kiválasztása

Március 15. – Újra ünnep

Szerző: | 2012-03-01.

Új rendezvényekkel ünnepli meg március 15-ét Balatonfüred. Ismét megelevenedik a reformkori városrész, színházi előadások, kiállítások, rendhagyó műsorok és gyerek programok várják több napon át az érdeklődőket. A hosszú hétvégén kedvezményes forradalmi menü és szálláslehetőség.

 

2008-óta kiemelt figyelmet szentel a város az 1848-as szabadságharc és forradalom évfordulójának megünneplésére. A nemzeti ünnepről a történelmi eseményeket megidéző, a város lakosságát mozgósító, látványos programsorozattal emlékezik meg Füred. Idén sem lesz ez másként.

– Balatonfüred, híven az elsősorban kulturális alapokon nyugvó városfejlesztéshez, évek óta arra törekszik, hogy a nemzeti ünnepet tartalmas, a térségben egyedülálló programfolyammal ünnepelje meg úgy, hogy a szellemiség megőrzése mellett az lehetőleg turisztikai látványosság is legyen. Továbbra is építünk a füredi hagyományokra, a rendezvények a reformkori városrész különböző helyszínein lesznek. A programok segítségével ismét megidézzük a forradalmi eseményeket, lesz tábori színpad, a Vaszary kávézója pedig Pilvax kávéházzá lényegül át. Idén a Kisfaludy Színház szervezi a programokat, így az elmúlt évek gyakorlatához képest lesznek új elemek, például a mindenki által ismert történelmi események felidézése mellett a Füredhez illetve a megyéhez köthető momentumokat is felelevenítjük. Fontos szempont volt, hogy a gyerekeknek is tudjunk programokat kínálni, így lesz bábszínházi előadás, mese, kézműves foglalkozások és elindul az ezentúl havonta jelentkező Mesekastély sorozat is – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szabó Lajos, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

A fiatalabb korosztályt egyébként rajz, képregény és rövidfilm pályázatokkal is igyekszik mozgósítani a Kisfaludy Színház.

A három napon át zajló rendezvénysorozat műfaji sokszínűségével, a különböző korosztályoknak szóló műsoraival tartalmas időtöltést ígér.
Az ünnep alatt több kiállítás is nyílik a városban, lesz reformkori séta Szendrey Júliával, akit Kéri Kitty idéz meg, nem marad el a térzene illetve a fáklyás felvonulás, fellépnek a város művészeti csoportjai és Pörköltészet címmel rendhagyó irodalmi menza is lesz, ahol Petőfi Sándor és Arany János főztjét kóstolhatják majd meg az érdeklődők.

A részletes program illetve a kísérőrendezvények itt olvashatók.

Néhány étterem (Anna Grand, Astoria, Blaha és Borcsa étterem) kedvezményes, stílszerűen 1848 forintos áron, forradalmi menüvel várja majd a vendégeket. A Jókai bablevestől, a rozmaringmártásban tálalt bőrös malac tekercsen át, a ribizlis túrós palacsintáig terjedő kínálat sokat ígérő. A hosszú hétvégére szóló akcióhoz füredi szálláshelyek is csatlakoznak.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van
  • Csak egy ötlet2024-02-13 18.37AgoraNem segítene, ha fényvisszaverő anyagból egy széles "láthatósági karkötő" lenne a biciklizőkön?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt