Pásztor István kegyelmet kért

Kegyelmet kért a köztársasági elnöktől Pásztor István kézilabdázó, akinek március 1-én kellett volna megkezdenie fogházbüntetését halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt; az államfő döntéséig a sportolónak nem kell fogházba vonulnia – tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

 

A 2011 novemberében másodfokon nyolc hónap fogházra ítélt balatonfüredi kézilabdázó, Pásztor István kegyelmi kérvényét Schmitt Pál köztársasági elnök mérlegeli majd. A kegyelmi kérvény elbírálásának nincs hivatalos határideje, ahogy a köztársasági elnök napirendje engedi, foglalkozik az üggyel – tájékoztatta az MTI-t a törvényszéki szóvivő.

Pásztor István volt magyar válogatott és világválogatott kézilabdázó, az első osztályban játszó balatonfüredi kézilabdacsapat volt kapitánya még 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt el egy 80 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. Pásztort a bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, és öt évre eltiltotta a gépjárművezetéstől.
Pásztor István a büntetését nem kezdte meg a jogerős ítélet után, hanem haladékot kért és kapott, március elsején kellett volna fogházba vonulnia.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.