Oldal kiválasztása

Katamarán verseny a Balatonon

Szerző: | 2012-03-08.

Új verseny csatlakozik idén a Kékszalag fesztiválhoz. A vitorlássport csúcsának számító katamarán versenyek hangulata költözik a Balatonra. Sebesség, adrenalin és látványos küzdelem. Füredről rajtol majd az először megrendezendő Melanomamobil KÉTszalag Katamarán Nagydíj.

 

Bár 2012-ben a Kékszalagok történetében másodszor indulhatnak katamaránok, a világhírű versenyeken főszerepet játszó többtestű hajók kistestvérei még nem indulhatnak a nagy múltú versenyen.

A hiányt pótolva a Katamarán Sportegyesület idén első alkalommal rendezi meg a KÉTszalag regattát I. Melanomamobil KÉTszalag Katamarán Nagydíj néven. Alapötletként a nemzetközi vizeken évek óta nagy sikerrel megrendezett tókerülő, szigetkerülő illetve távolsági katamarán versenyek szolgáltak. Ilyen például a hollandiai Rond om Texel 500-600 fős mezőnye, a finn-svéd Archipelago Raid extrém távja vagy az olasz Multicento kiskatamarános versenye. (A hajótestek hossza alig több, mint öt méter, a legénysége mindössze két fő, viszont ha megfelelően fúj a szél, ezek a kis hajók megdöbbentő sebességre képesek.)

2012. július 7-én, szombaton rajtolnak majd el a 21 láb alatti katamaránok. A verseny a Kékszalag fesztivál részeként szombaton 10 órakor indul a balatonfüredi móló elől, majd az első, balatonfűzfői fordítóbója után a mezőny Aligát veszi célba, és végül Zamárdit érintve érkezik vissza a füredi befutóra.

A népesnek ígérkező katamarános mezőnyben láthatunk majd igazi profikat is, hiszen itt lesznek a magyar Formula 18-as osztály legeredményesebb egységei: a sokszoros magyar bajnok Várady-Petheő duó, valamint az őket folyamatosan szorongató Diószegi-Jankovics páros. A külföldi nagy nevek közül már jelezte részvételi szándékát Roland Gaebler, aki 2010-ben világbajnok lett feleségével Tornado osztályban, és ugyanabban az évben egy M2-es katamarán kormányosaként megnyerte a Kékszalagot.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004