Oldal kiválasztása

Futás a Balaton körül

Szerző: | 2012-03-09.

Kovács István olimpiai- és világbajnok ökölvívó is rajthoz áll az idei szezon első futóversenyén. Március 15-18. között ismét BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Az indulók ezúttal is körbe futják a tavat, a maratoni táv célállomása idén is Füred. Kisebb szakaszok is teljesíthetők így bárki jelentkezhet.

 

Az ötödik alkalommal megrendezendő BSI Balaton Szupermaraton távjai teljesíthetők egyéniben, párban vagy csapatban, de csatlakozni lehet négy, kettő vagy akár csak egy napra is a mezőnyhöz. Tizenegy különböző módon lehet indulni a versenyen, amelynek keretében négy nap alatt lehet körbefutni a Balatont, ami összesen 195,4 kilométer teljesítését jelenti.
Az első napon a mezőny Siófokról indul, a cél Fonyódon lesz 46,7 kilométer megtétele után. Innen rajtol el a második nap, a cél 52,9 kilométerre van Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indul a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoznak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 52,2 kilométeres szakasz zárja az eseményt.

Bármely naphoz lehet csatlakozni a Maraton+ keretében, és lesz újra klasszikus maratoni táv, azaz MaratonFüred a harmadik napon, március 17-én. A tervezett útvonal: Badacsonytomaj – Balatonfüred. 1. szakasz: Badacsony – Révfülöp 12,1 km. 2. szakasz: Révfülöp – Fövenyes 17 km. 3. szakasz: Fövenyes – Balatonfüred 13,1 km.

– Idén leszek 42 éves, úgyhogy most határoztam el, hogy lefutom életem első maratonját. Csapatban indulok majd el, két fiú – két lány összeállításban rajtolunk.Váltóban futjuk körbe a Balatont, ez lesz az idei első futásom – fogalmazott Kovács Kokó István.

A futók végig kijelölt kerékpár- vagy kerékpárbarát úton haladnak, 6-8 kilométerenként frissítőállomás várja majd őket. A versenyt hóban, esőben, szikrázó napsütésben egyaránt megrendezik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004