Újra lomtalanítás

Ismét lomtalanítás és hulladékgyűjtés a városban. Március utolsó napján szállítják el az ingatlanok elé kitett lim-lomot, ezúttal sem viszik el azonban a kommunális hulladékokat illetve az építésből, bontásból származó törmeléket. Újra indulnak a házhoz érkező zöldhulladék gyűjtő járatok is.

 

A lomtalanítást végző Probio Zrt. kéri a lakosságot, hogy az összegyűjtött lim-lomot, valamint a veszélyes hulladékot (festékes dobozok, szárazelemek) elkülönítve helyezzék ki az ingatlanok elé március 31-én, reggel 7 óráig.
Idén sem szállítják el a lomtalanításkor a kommunális hulladékot, az építési törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, a kerti- valamint zöldhulladékot.

Ezúttal külön elektronikai hulladékgyűjtési akció is lesz. Az elektronikai hulladékokat a Probio Fürdő utcai telephelyére lehet szállítani március 23-24. (péntek, szombat) 8-15 óra között.

Újra indul a városban a zöldhulladék gyűjtés is. A tavaly indított házhoz menő zöldhulladék gyűjtő járatok – a város környezetvédelmi rendelete szerint, a rendszeres hulladékszállításba bekapcsolt területeken- közlekednek majd. A szolgáltatás április 1-től indul, a megfelelően, kihelyezett zöldhulladékot hetente egyszer, szerdai napokon viszik majd el. A zöldhulladékot a szállítást megelőző nap kell kitenni az ingatlan előtti közterületre. A fás szárú növényi hulladék csak 1 méternél nem hosszabb kötegekbe rendezett formában helyezhető ki.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.