Mini világtalálkozó

Közel kétezer Mini, látványos felvonulás és több ezer látogató Európa szinte valamennyi országából. A Mini Világtalálkozók történetében először rendezik meg Kelet-Európában a legendás autómárka rajongóinak éves összejövetelét. A találkozó májusban lesz a füredi kempingben.

 

 

Az előzetes regisztrációk alapján összesen mintegy 2000 Mini várható a kontinens szinte valamennyi országából a május 24-28. között rendezendő fesztiválra, amelyhez a korábbi évek tapasztalatai alapján több tízezer látogató is csatlakozhat. A résztvevők közel 80 százaléka klasszikus Minivel érkezik majd. A legtávolabbi vendégek a Skandináv országokból illetve Írországból jönnek a Balatonhoz, de jelentkezett már japán és ausztrál vendég is, akik autó nélkül utaznak el a találkozóra. Az autómárka-legendák közül talán az egyik legnevesebb az ötven évre visszatekintő Mini Morris, világtalálkozóik évek óta rendkívül népszerűek.

Egy 150 fős nemzetközi bizottság döntött arról, hogy idén Balatonfüred ad otthont a mindenütt nagy érdeklődés kísérte találkozónak. Bár a világtalálkozó alapvetően zártkörű, ahová Mini tulajdonosok jöhetnek be előzetes regisztrációval, mindig van egy nap, amikor bárki megtekintheti a veterán autókat. Ezúttal május 26-án, szombaton tartják a nyílt napot, a város több pontján lesznek programok és nem marad el a hagyományos autós menet sem.

– Igyekszünk minél színvonalasabbra, mozgalmasabbra szervezni a találkozót, úgy gondolom, már a helyszín miatt is nagy élmény lesz a Minis társadalom számára. Ebben az évben hazánkban várhatóan ez a lesz a legnagyobb autós megmozdulás a Forma1 után – vélekedett Linczmayer Balázs, a Mini Club Hungary elnöke, aki rendezvény főszervezője is egyben.

Az 1989-ben alapított Mini Club Hungary a magyarországi klasszikus és új Mini tulajdonosokat tömörítő szervezet. A klub Európa egyik legnagyobb taglétszámú mini klubja.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.