Oldal kiválasztása

Vérfrissítés Füreden?

Szerző: | 2012-03-21.

Kell-e változtatni a város programkínálatán? Van-e létjogosultsága egy füredi könnyűzenei fesztiválnak? Egyáltalán kell-e bővíteni a jelenlegi kínálatot, tágítani a határokat – kérdeztük itt a honlapon. A szavazók véleménye egyértelmű: a meglévő értékek megtartása mellett nagyon várják a frissítést.

 

Abban szinte mindenki egyetért, hogy Füred hosszú évek alatt egy olyan karakteres kulturális életet alakított ki, amely egyértelműen kiemeli a térség többi települése közül és egyben meghatározza a város megítélését is. De az is egyre markánsabb vélemény, hogy akadnak hiányosságok a város rendezvénytervében, elsősorban a gyermekprogramokra, és a nagyobb könnyűzenei koncertekre lenne igény.

A témával többször foglalkoztunk itt a város honlapján is, a kérdésről többen kifejtették véleményüket. Külön szavazást is indítottunk a programkínálatról, aminek alább olvasható az eredménye. A válaszadók több, mint ötven százaléka gondolja úgy, hogy hiányoznak a kínálatból a minőségi, könnyűzenei koncertek, többen írták, hogy színesíteni kellene a szemléleten, így együtt a voksolók 66 százalékát teszik ki, miközben csupán a válaszadók 17 százaléka gondolja úgy, hogy nem kellenek új rendezvények.

Íme a szavazás eredménye:

– Hiányoznak a 20-40 év közötti korosztálynak szóló rendezvények, különösen a könnyűzenei koncertek. 52 %
– Túl elitista a programkínálat, színesíteni kellene a szemléletet. 14,2 %
– Sokrétű és színvonalas a rendezvénynaptár, Füred a térségben kiemelkedik kulturális eseményeivel. 16,2 %
– Nincs értelme több rendezvénnyel terhelni a várost. 17,2%

Most úgy tűnik lesz változás. Újjáalakult a Kisfaludy Színház, egyértelmű a vele szembeni elvárás: új lendületet, arculatot és új színt hozzon a város kulturális életébe.
Már el is indult a színház szervezésében, az ezentúl havonta, szombatonként jelentkező Mesekastély előadássorozat, amely a tartalmas gyerekprogramokat hivatott pótolni. Szintén a színház szervezésében július 20-21 között Füred Jam névvel két napos könnyűzenei fesztivál lesz Füreden. Várhatóan a Quimby, a Ladánybene 27 és a Pannonia Allstars Ska Orchestra lépnek fel az új, remélhetőleg hagyományteremtő rendezvényen. Az egyedi fesztiválnak ígért koncertek már régi óhaja a Füredieknek. És folynak a tárgyalások a Művészeti Fesztivál felfrissítéséről is, szó van például a Parno Gaszt, Horváth Kornél, Ferenczi György és Horgas Eszter fellépéséről, Udvaros Dorottya-Dés László-Cserhalmi György közös előadásáról illetve Novák Péter gyermekműsoráról.
A Kékszalag záró koncertjén pedig várhatóan Rúzsa Magdi lép majd fel.

A felsorolt művészek fellépése ugyan még nem biztos, mindenesetre pontosan jelzi a törekvést: a hagyományok megtartása mellett új szemléletű programok is legyenek Füreden.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004