Oldal kiválasztása

Tagore nyomában

Szerző: | 2012-03-26.

Kétségkívül ez az egyik legszebb hely, amit valaha láttam. Nagy megtiszteltetés, hogy Tagore nyomában, aki gondolatiságával elvarázsolt, és hatással volt az életemre fát ültethetek itt – fogalmazott a Rotary International világelnöke, Kalyan Banerjee a Tagore sétányon rendezett ünnepségen.

 

Az indiai származású elnök látogatása során megkoszorúzta Tagore szobrát majd az Annabella szálloda előtti Nemzetközi faültetők parkjában fát ültetett.

– Otthon, gyerekkoromban olyan iskolában kezdtem el a tanulmányaimat, amelyet Tagore alapított. Nagy hatással volt gondolkodásomra és életemre egyaránt. Ő az egyetlen a világon, aki két ország, India és Banglades himnuszát is megírta. A Rotary elnökeként arra ösztönzöm a klub tagjait, ültessenek fákat, hogy a világ zöldebb legyen – mondta beszédében a Rotary világelnöke Kalyan Banerjee, aki két napra látogatott Magyarországra.

A diplomáciai látogatáson részt vett Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete is, aki hangsúlyozta: Tagore 1926-os füredi faültetése szimbólummá vált, amely közelebb hozta egymáshoz Magyarországot és Indiát.

– Tagore, aki a gyógyulása emlékére ültetett fát a parton, egybeforrt Füred történetével. A város rengeteget köszönhet a szellemóriásnak, akinek a tettét számos tudós, művész követte. Nagy öröm, hogy a világ egyik legjelentősebb szervezete ültet először fát itt a Nemzetközi faültetők parkjában, hiszen azonosulni tudunk a klub értékrendjével, amely a tisztesség és a jóakarat – vélekedett dr. Bóka István polgármester.

Kalyan Banerjee az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövetével Shankar Guptával, Paul Knyff, a Rotary európai igazgatójával illetve Balogh Györggyel, a klub soros kormányzójával közösen ültetett fát a sétányon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart