Tagore nyomában

Kétségkívül ez az egyik legszebb hely, amit valaha láttam. Nagy megtiszteltetés, hogy Tagore nyomában, aki gondolatiságával elvarázsolt, és hatással volt az életemre fát ültethetek itt – fogalmazott a Rotary International világelnöke, Kalyan Banerjee a Tagore sétányon rendezett ünnepségen.

 

Az indiai származású elnök látogatása során megkoszorúzta Tagore szobrát majd az Annabella szálloda előtti Nemzetközi faültetők parkjában fát ültetett.

– Otthon, gyerekkoromban olyan iskolában kezdtem el a tanulmányaimat, amelyet Tagore alapított. Nagy hatással volt gondolkodásomra és életemre egyaránt. Ő az egyetlen a világon, aki két ország, India és Banglades himnuszát is megírta. A Rotary elnökeként arra ösztönzöm a klub tagjait, ültessenek fákat, hogy a világ zöldebb legyen – mondta beszédében a Rotary világelnöke Kalyan Banerjee, aki két napra látogatott Magyarországra.

A diplomáciai látogatáson részt vett Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete is, aki hangsúlyozta: Tagore 1926-os füredi faültetése szimbólummá vált, amely közelebb hozta egymáshoz Magyarországot és Indiát.

– Tagore, aki a gyógyulása emlékére ültetett fát a parton, egybeforrt Füred történetével. A város rengeteget köszönhet a szellemóriásnak, akinek a tettét számos tudós, művész követte. Nagy öröm, hogy a világ egyik legjelentősebb szervezete ültet először fát itt a Nemzetközi faültetők parkjában, hiszen azonosulni tudunk a klub értékrendjével, amely a tisztesség és a jóakarat – vélekedett dr. Bóka István polgármester.

Kalyan Banerjee az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövetével Shankar Guptával, Paul Knyff, a Rotary európai igazgatójával illetve Balogh Györggyel, a klub soros kormányzójával közösen ültetett fát a sétányon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.