Oldal kiválasztása

Tagore nyomában

Szerző: | 2012-03-26.

Kétségkívül ez az egyik legszebb hely, amit valaha láttam. Nagy megtiszteltetés, hogy Tagore nyomában, aki gondolatiságával elvarázsolt, és hatással volt az életemre fát ültethetek itt – fogalmazott a Rotary International világelnöke, Kalyan Banerjee a Tagore sétányon rendezett ünnepségen.

 

Az indiai származású elnök látogatása során megkoszorúzta Tagore szobrát majd az Annabella szálloda előtti Nemzetközi faültetők parkjában fát ültetett.

– Otthon, gyerekkoromban olyan iskolában kezdtem el a tanulmányaimat, amelyet Tagore alapított. Nagy hatással volt gondolkodásomra és életemre egyaránt. Ő az egyetlen a világon, aki két ország, India és Banglades himnuszát is megírta. A Rotary elnökeként arra ösztönzöm a klub tagjait, ültessenek fákat, hogy a világ zöldebb legyen – mondta beszédében a Rotary világelnöke Kalyan Banerjee, aki két napra látogatott Magyarországra.

A diplomáciai látogatáson részt vett Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete is, aki hangsúlyozta: Tagore 1926-os füredi faültetése szimbólummá vált, amely közelebb hozta egymáshoz Magyarországot és Indiát.

– Tagore, aki a gyógyulása emlékére ültetett fát a parton, egybeforrt Füred történetével. A város rengeteget köszönhet a szellemóriásnak, akinek a tettét számos tudós, művész követte. Nagy öröm, hogy a világ egyik legjelentősebb szervezete ültet először fát itt a Nemzetközi faültetők parkjában, hiszen azonosulni tudunk a klub értékrendjével, amely a tisztesség és a jóakarat – vélekedett dr. Bóka István polgármester.

Kalyan Banerjee az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövetével Shankar Guptával, Paul Knyff, a Rotary európai igazgatójával illetve Balogh Györggyel, a klub soros kormányzójával közösen ültetett fát a sétányon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004