Oldal kiválasztása

A reformátusoké lehet a Bem iskola

Szerző: | 2012-03-29.

Elképzelhető, hogy a jövő tanévtől a Bem József Általános Iskola egyházi fenntartású intézményként működik majd tovább. A református egyházközség átvenné az iskola fenntartását. Egyelőre folynak a tárgyalások, a változáshoz a tantestület és a szülők beleegyezése is szükséges.

 

– Tárgyalunk a Bem iskola egyházi fenntartásának lehetőségéről. A katolikus egyház végül nem vállalta az intézmény működtetését, a református egyházközség viszont szívesen vállalná a fenntartást. Reményeink szerint ezzel mindenképpen erősíteni tudnánk az iskolát. A tantestületet tájékoztattuk a lehetőségről és mintegy ötven szülő részvételével tartottunk ezzel kapcsolatban már egy fórumot is. A döntést a pedagógusoknak és a szülőknek kell meghozniuk. Ha nagy többséggel egyetértenek az egyházi fenntartással, akkor a képviselő-testület dönt majd.  Május 30-ig el kell dőlnie miként működik tovább az iskola – fogalmazott a testületi ülésen Bóka István.

A polgármester hangsúlyozta: egy jó, nagy múltú iskoláról van szó, amit a másik két, iskolához hasonlóan, a városnak kötelessége sajátjaként kezelni akkor is, ha az egyházi fenntartásba kerül – mondta végül Bóka István.

Már korábban is felmerült, hogy a Bemet keresztény iskolává alakítsák át, most az oktatási intézmények államosítása kapcsán került újra napirendre az iskola újszerű működtetése. Ha egyházi kézbe kerülne az iskola az hosszútávon biztosítaná a működést és a pedagógusok munkáját.

A nyolcosztályos iskolába jelenleg kétszáz diák jár. Emelt szintű ének-zene és matematika oktatás zajlik az intézményben, amely 2009-ben elnyerte az Ökoiskola címet.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004