Oldal kiválasztása

Az Adexgo Kft. gyártóüzem építése

Szerző: | 2012-03-29.

Funkcionális élelmiszer előállításához használt takarmány kiegészítő gyártóüzem épül Balatonfüreden Európai Uniós támogatásból.


Az Adexgo Kft közel 132 000 000 Ft Európai Uniós támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A majdnem 240 000 000 Ft-os összköltségvetésű projekt keretében a megépülő gyártóüzemben magas minőségű kiegészítők fejlesztése és gyártása zajlik majd prémium szintű állati eredetű élelmiszerek és funkcionális élelmiszerek előállításához.

A 2004-ben alakult ADEXGO Kft. intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező funkcionális élelmiszerek, valamint speciális takarmány kiegészítők és adalékanyagok forgalmazása területén. A cég eddigi fejlesztési és gyártási tevékenységeit Mosonmagyaróváron, egy bérelt helyiségben folytatta. Jelen pályázat lehetőséget biztosít arra, hogy az elmúlt évek során megnövekedett keresletet az Adexgo Kft a Balatonfüreden most épülő saját gyártóüzemében elégítse ki.

A gyártóüzemben alapanyag és készáru raktár, valamint labor helyiségek biztosítják a magas színvonalú, hatékony munkavégzést.

A projekt másik eleme az Adexgo Kft. takarmány kiegészítő termékcsaládjának bővítése, magas CLA tartalmú premixek fejlesztésével sertés és baromfi számára. A kifejlesztett új premixek hatását a sertés és baromfi hús eltarthatóságára, táplálóanyag tartalmára és zsírsavösszetételére vonatkozóan etetési kísérletekkel, míg e termékek fogyasztásának hatását a szívizom iszkémiás tűrőképességre vonatkozóan preklinikai kísérletekkel vizsgálják.

A projektnek köszönhetően 3 munkahelyet tudnak megtartani és további 4 újat hoznak létre.

A cégről bővebb információt a www.adexgo.hu honlapon olvashatnak.

Balatonfüred, 2012. március

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004