Oldal kiválasztása

Idén is Korok Fesztiválja

Szerző: | 2012-04-02.

A Reformkori Hagyományőrzők Társasága 2007. óta nagy sikerrel rendezi meg május utolsó hétvégéjén a Korok Fesztiválját. Idén ismét színvonalas, élménydús kulturális és gyermek programokkal, a már megszokott színes felvonulással és gazdag kirakodó vásárral várják az érdeklődőket.

A reformkori városrészben megrendezendő három napos ünnep (május 26-28) egyes napjain más-más téma kap majd hangsúlyt, a római kortól egészen a 19. századig terjedő időszakról kaphatnak átfogó képet a fesztiválra látogatók.

Május 26-án, Honfoglalástól a reformkorig címmel felvonulással és az egyes korokat bemutató kulturális programokkal várják a vendégeket. A színes kavalkádon hagyományőrző társaságok korhű ruhákban vonulnak fel és változatos bemutatók keretében ismertetik meg az általuk képviselt korszakokat.

Május 27-én Balatonfüredre érkezik a Szent Korona másolata, amelyet a Kerek templom altemplomában nézhetnek meg a látogatók. Ez alkalomból nem csak színészek, hanem bárki méltathatja a Szent Koronát verssel, dallal, prózával. A kulturális programok minden korosztálynak jó szórakozást ígérnek.

Május 28-án a gyerekeké lesz a főszerep, akik egy különleges mesejátékot – a reformkorhoz híven Hans Christian Andersen meseírótól – Az elgurult varázstallért nézhetik meg a színpadon. Részletes program alább csatolva.

A rendezvény célja a hagyományok csokorba fűzése, újra felfedezése és megtanítása a jövő nemzedék számára. Történelmünk ékes példája annak, hogy a korok minden nehézségét a kultúra, a hagyomány őrzésével és tartásával élték túl őseink, hiszen hagyományaink egyben nemzeti kincsünk is, ennek megőrzése felelősségünk – vallják a rendezvény szervezői.

A rendezvény minden programja ingyenes.


Bővebb információ:
Reformkori Hagyományőrzők Társasága
Schindele Györgyné, elnök
Tel: +36 20/584-6725
e-mail: hagyomanyorzok@reformkor.hu
http://www.reformkor.hu/

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004