Triatlon Tour a nyáron

Június 10-én immár hetedik alkalommal ad otthont a város a Triatlon Tour- versenynek. Újdonság, hogy idén Balaton-felvidéki körversennyé bővül a rendezvény, amelyen várhatóan rajthoz állnak majd a legjobb hazai triatlonosok. Látványos verseny, profik, amatőrök és szemlélődők együtt.

 

Az évek óta nagy érdeklődés mellett zajló hagyományos versenyhez ezúttal két új viadalt kapcsolnak. Az első felvonás a jövő hétvégén, Káptalantótiban megrendezendő duatlon-, míg a záró esemény pedig az augusztus 25-én Ábrahámhegyen tartandó triatlonverseny lesz. A júniusi balatonfüredi futam, amely a Triatlon Tour idei második állomása, a profik számára egyúttal rövidtávú országos bajnokságnak is számít.

A füredi versenyen évről évre egyre többen vesznek részt, a Triatlon Tour az elmúlt években igazi tömegrendezvénnyé vált, ezért a sportág szövetsége ezúttal váltó jellegű bajnokságot hirdet magyar cégek számára. A háromfős csapatok tagjai, hasonlóan a profi versenyzőkhöz, teljesítenék az úszás, futás és kerékpáros távokat. Bóka István polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzatokat illetve Balatonfüred testvérvárosainak képviselőit arra ösztönzi majd, hogy indítsanak csapatokat a rendezvényen.

Forrás: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.