Első nap a piacon

Vörösboros lekvár, házi készítésű mézek, szőttesek, palánták, sokat látott plüssmackók, használtcikkek és régi könyvek. Közel húsz árus, nézelődők, trécselők és néhány bátortalan kísérlet az alkudozásra. Megnyitott a vásárcsarnok előtti téren a termelői és bolhapiac. Első nap a piacon.

 

Őstermelők, régiségkereskedők, bioélelmiszereket árusítók valamint antikvárius kínálták portékáikat reggel héttől a vásárcsarnok előtt. Első naphoz képest nem rossz – mondták szinte egyöntetűen a megkérdezett kereskedők. Majd, ha vége a misének többen lesznek – jegyezte meg egy kalapos férfi, majd hozzátette: be kell még laknunk a teret, a piachoz idő kell. Egyelőre halovány a hangulat, de kezdésnek nem gyenge – összegzett.

{photogallery}1141{/photogallery}

A vásárlók közül többen hiányolták a pecsenyesütőket és a kimért bort. Kár, hogy nem lehet valamit itt falatozni, pogácsa, kolbász és egy kis itóka nélkül nehéz piacra jönnöm – magyarázta egy negyvenes férfi.
Szinte valamennyi stand előtt voltak nézelődők, ki gyerekének vett kis mackót, ki házi mézet vitt, ki speciális lekvárt kóstolt, ki lapozgatott a könyvekben és volt, aki 4-es fúrófejért jött. Biciklisek, kutyások, családok babakocsival, templomból érkezők, nejlonszatyros, tétovázó férfiak – megfordultak itt sokan. Fotók a képre kattintva.

Jövő hét vasárnap újra piac.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a vásárcsarnok előtti díszburkolatos téren a Probio Zrt. figyelembe véve az igényeket, új piacot hozott létre. Továbbra is várják őstermelők, kereskedők, bioélelmiszer illetve termék készítők, régiség és használt cikk piacozók, népművészeti termékeket forgalmazók, pecsenyesütők, és bor-termelők jelentkezését.
Az április 15-én nyitó új piac minden vasárnap 07-12 óra között lesz nyitva, árusítani 270 Ft/m2 napidíj ellenében lehet majd.

Előzetes jelentkezés és további információ hétköznap: 7-12 óra között személyesen a vásárcsarnok igazgatójánál illetve telefonon a 30/950-6261 telefonszámon vagy a probiort@probiort.hu e-mail címen lehet.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.